Quantcast

Įtarimai: „MG Baltic“ per V. Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partiją

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį paskelbė įtarianti, kad šiuo metu suimtas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais.

V. Gapšys: nekalbama apie grynuosius pinigus

Iš apklausos STT pirmadienį išėjęs parlamentaras „darbietis“ V. Gapšys sako, kad teisėsaugos įtarimai kyšininkavimu tarp jo ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio nėra susiję su grynaisiais pinigais.

„Ką galiu pasakyti, tai nekalbama apie grynuosius pinigus“, - žurnalistams prie STT sakė Seimo narys, kuris buvo apklaustas specialiojo liudytojo statusu.

Pasak jo, teisėsaugos kratų metu Seimo nario kabinete ir namuose buvo paimti žiniasklaidos kampanijos planai. Parlamentaras teigė, kad teisėsauga taip pat paėmė kelias dešimtis įstatymų projektų ir su jais susijusių dokumentų.

Paklaustas apie galimo kyšio vertę, parlamentaras teigė: „Negaliu dabar kol kas atskleisti, bet tai tikrai nėra šimtai tūkstančių“.

V.Gapšys sakė dėl likimo partijoje ir Seime apsitarsiąs su partijos vadovybe.

„Palaukite, reikia man perkalbėti su partijos pirmininku, tai aš manau, kad tai yra logiškiausias dalykas pirmiausia kalbėti su partijos vadovybe, o tada žiūrėti, kokie tai yra sprendimai“, - teigė parlamentaras.

Jo teigimu, pirmadienio apklausa STT buvo „daugiau techninio pobūdžio“.

„Kalbėjome apie technines detales – amžius ten, gimimo data. Ne kažin kokios detalės, kur žiniasklaidai būtų baisiai įdomios“, - kalbėjo Seimo narys.

Jis teigė į apklausą STT dar kartą atvyksiantis šią savaitę.

Kratos namuose ir Seime

Vykdant tyrimą atliktos kratos V.Gapšio namuose ir darbo vietoje Seime bei keliose „MG Baltic“ įmonėse bei jų vadovų gyvenamosiose vietose.

„Yra ar nėra pareigūnai, nežinau. Žinau, kad pas Vytautą kabinete yra keli jauni vyrai, man nepažįstami, neprisistatė“, – žurnalistams sakė Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Teisėsauga nenurodo, už kokius konkrečius veiksmus buvo duodami kyšiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Jau kiek priimta lobistiniu istatymu o kiek dar ruosiama. Vien darbo kodekso pataisos ka reiskia. Be menkos glazuros, viskas ka turesim vergyste, paklusnumas , darbdaviu nebaudziamumas. Praktiskai jokio saugumo garanto dirbanciam. Tereikia atsidurti ir pabuti dirbanciuju terpeje. Bet tai kosmosas seimo nariams

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Jei visi taip vogtų, kaip Masiulis... Amerikos kariškiai ir Lietuvos pensininkės: Tai ir buvo formulė, kaip patekti į Seimą ir į valdžią Lietuvoje. Amerikos mokesčių mokėtojai sumokėdavo už Amerikos kariškių paramą mums. Mūsų valdžia tuo pasinaudodavo ir garsiausiai pasaulyje erzino rusus. Lietuvos pensininkės tuos riksmus pastebėdavo ir garsiausius rėksnius išrinkdavo į Seimą. Tai buvo geri laikai. Gerai, kai gyvenimas yra paprastas. Niekas negalvojo apie naudą valstybei. Nauda konkrečiam Seimo nariui (Eligijau Masiuli, visi žiūri į tave) ateidavo savaime kyšiais iš verslų, prasmukus į Seimą. Niekas negalvojo apie politiką ir saugumą. Amerikiečiai už tai mokėjo ir atsakingi buvo. Dabar amerikiečiai daugiau nebenori mokėti už mūsų saugumą (Donaldas Trumpas ar Hillary Clinton, nesvarbu, nes rinkėjai masiškai atsisako remti brangius ir mažai naudingus užjūrio projektus). Paulauskas teisus, mūsų politika radikaliai keičiasi. (Guglinam žodžius: mokslas-studijos-ekononomika).

taigi....

taigi.... portretas
gražiai gražu
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių