Quantcast

Šalies vadovės pasveikino Lenkiją Konstitucijos dienos proga

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino Lenkiją gegužės 3-0sios Konstitucijos dienos proga.

D.Grybauskaitė savo ir Lietuvos žmonių vardu sveikinimus perdavė prezidentui Bronislavui Komorovskiui.

„Lietuvai ir Lenkijai tekę sunkūs istorijos iššūkiai parodė laisvės ir demokratijos vertę, todėl šiandien abiejų šalių žmonės negali likti abejingi, kai vėl grasinama tautų suverenitetui ir teisei laisvai spręsti savo šalies likimą, o artimiausioje kaimynystėje kyla pavojus žmogaus orumui ir laisvėms“, – Prezidentūros pranešime teigė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, naujų grėsmių akivaizdoje abi valstybės ir toliau stovi kartu, puoselėdamos europietiškas valstybingumo tradicijas. O tvirtą dvišalių santykių pamatą stiprina kaimyniškas bendradarbiavimas, regionui ir Europai svarbių bendrų ekonomikos, energetikos ir saugumo projektų įgyvendinimas bei tvirta partnerystė ES ir NATO.

L.Graužinienė taip pat pasveikino Lenkiją šia proga. Sveikinimuose Lenkijos Seimo pirmininkui Radoslavui Sikorskiui ir Senato pirmininkui Bogdanui Borusevičiui ji teigė, kad šis dokumentas buvo pirmasis besivienijančios Europos pavyzdys.

„Pagerbdami Gegužės trečiosios Konstituciją, turime išlikti solidarūs ir vieningi, gindami savo laisvę ir Europos vertybes, siekti bendrų tikslų, plėtodami dvišalius santykius ir bendradarbiavimą. Būdami ištikimi Konstitucijos idėjoms, turime drąsiai kurti saugią vieningos Europos ateitį“, – pranešime teigė L.Graužinienė.

Gegužės trečiosios Konstitucija priimta 1791 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių