Quantcast

S. Skvernelis teiks M. Vainiutės kandidatūrą į teisingumo ministrus

  • Teksto dydis:

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis teiks prezidentei Mildos Vainiutės kandidatūrą į Teisingumo ministerijos vadovės postą.

„Aš tikrai po pokalbio apsisprendžiau, kad teikimas bus, o toliau jau vertins, sprendimą priims Respublikos prezidentė“, – ketvirtadienį po susitikimo su M.Vainiute žurnalistams Seime sakė S.Skvernelis.

„Man įspūdis labai geras. Tai dalykinis žmogus, išsilavinęs, žinantis problematiką, gebantis įgyvendinti tuos uždavinius, kurie yra Vyriausybės programoje“, – teigė paskirtasis premjeras.

Jokiai partijai nepriklausanti M.Vainiutė sakė socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus pasiūlymo eiti ministrės pareigas sulaukusi penktadienį, o teigiamą atsakymą davusi trečiadienį.

Man įspūdis labai geras. Tai dalykinis žmogus, išsilavinęs, žinantis problematiką, gebantis įgyvendinti tuos uždavinius, kurie yra Vyriausybės programoje.

„Tai labai atsakingas darbas, atsakinga pozicija, tikrai rimtai galvojau“, – sakė pretendentė.

Ji tvirtino žinanti problemas, domisi klausimais, kuriuos turės spręsti, tačiau sakė, kad kalbėti apie iššūkius ir galimus darbus dar per anksti.

Trečiadienį Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumas nusprendė į teisingumo ministrus teikti M.Vainiutės kandidatūrą.

V. Skaraičio / BFL nuotr.

M.Vainiutė yra Mykolo Romerio universiteto profesorė. Ji yra dirbusi prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, taip pat Prezidentūros kanceliarijoje dirbo konsultante prezidentės Dalios Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu.

Ministrus premjero teikimu skiria prezidentas.

Teisingumo ministro postas naujoje Vyriausybėje liko laisvas šių pareigų atsisakius Juliui Pagojui. Jis praėjusią savaitę buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus, jog pernai gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl galimų sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ taip pat neįtiko, kaip teigta, dėl amžiaus ir politikavimo.

Prezidentė apsispręs po susitikimo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kol kas nevertina nepartinės profesorės Mildos Vainiutės galimybių užimti teisingumo ministro postą – dėl to ji žada apsispręsti po susikimo su kandidate.

„Rytoj po susitikimo darysiu sprendimą“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė prezidentė.

Ji taip pat vylėsi, kad šį kartą atliekant kandidato patikrą bus išvengta klaidų.

„Dabar vyksta patikra, kiek tai įmanoma, patikra nuodugnesnė, tikiuosi, kad mes jau dabar klaidų išvengime“, – sakė šalies vadovė.

Mykolo Romerio universiteto profesorė M.Vainiutė yra jau ne pirma socialdemokratų pasiūlyta kandidatė į teisingumo ministrus.

Iš pradžių „valstiečiams“ neįtiko Julius Sabatauskas – kaip teigta, dėl amžiaus ir politikavimo. Po to Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl galimų sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Tuomet buvo pateikta socialdemokrato Juliaus Pagojaus kandidatūra, jį prezidentė jau buvo paskyrusi ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą jis atsiėmė paaiškėjus, jog pernai gegužę politikas buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Ministrus premjero teikimu skiria prezidentas. Pagal vandančiąją koaliciją po Seimo rinkimų sudariusių socialdemokratų ir „valstiečių“ susitarimą, teisė siūlyti teisingumo ministrą teko socialdemokratams.

M.Vainiutė yra dirbusi prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, taip pat Prezidentūros kanceliarijoje dirbo konsultante prezidentės Dalios Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių