Quantcast

S. Skvernelis vyks į Briuselį susitikti su NATO vadovu

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis kitą savaitę vyks į Briuselį, kur su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu aptars galimybes Aljansui atsiųsti papildomus pajėgumus į Lietuvą.

„Mūsų saugumo ir gynybos politikos klausimų yra įvairių. Tai ta pati oro gynyba ar tarptautinio NATO bataliono Lietuvoje iniciatyvos plėtimas“, – BNS ketvirtadienį sakė Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis.

Oro gynyba yra viena silpniausių Lietuvos kariuomenės vietų.

Lietuva siekia, kad šiuo metu Baltijos šalyse vykdoma NATO oro policijos misija taptų sudėtine oro gynybos dalimi. Tai reiškia, kad budintys Aljanso naikintuvai krizės atveju galėtų vykdyti kovines užduotis.

Baltijos šalys taip pat siekia NATO paramos rengiant regiono oro gynybos architektūrą, tai yra į vieną gynybos schemą apjungti trumpojo, vidutinio ir ilgojo nuotolio oro gynybos sistemas.

Lietuva šiuo metu turi tik trumpojo nuotolio oro gynybos sistemų ir yra pasirašiusi sutartį dėl vidutinio nuotolio sistemų pirkimo.

„Mums, kaip nedidelei valstybei, tai yra labai brangus, sudėtingas klausimas. Todėl čia yra reikalingas mūsų partnerių solidarumas“, – kalbėjo D. Matulionis.

Be to, Baltijos šalys prašo Aljanso, kad pernai jose dislokuoti tarptautiniai NATO batalionai būtų papildyti paramos iš oro ir jūros pajėgumais.

Lietuvoje šis batalionas yra dislokuotas Jonavos rajone, Rukloje.

Pasak D. Matulionio, ministras pirmininkas su NATO vadovu taip pat aptars galimybes didinti karių mobilumą Europoje, santykius su Rusija ir Ukraina, pačios Lietuvos pastangas užtikrinti saugumą.

S. Skvernelis Briuselyje lankysis pirmadienį.

Šiemet Lietuva pirmą kartą gynybai turėtų skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach: "Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis kitą savaitę vyks į Briuselį, kur su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu aptars galimybes Aljansui atsiųsti papildomus pajėgumus į Lietuvą" - kažkas kažkada bus teisiamas taip pat kaip dabar teisiam Saulės iš rytų vežėjus.

tik

tik portretas
jokio metalo lauzo kaip olekas kurias iskiso merkel juk gaubicos tai atgyvena ir nereikia zmonem pudrint smegenu juk tai akivaizdus pinigu plovimas nesiskaitant su tauta ir isivaizduojant /dievais/......

Anonimas

Anonimas portretas
Vaziuos i eurosojuza šiknas bučiuoti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių