Quantcast

S. Skvernelis: vertinu teisingumo ministrės pastangas išsikuopti

Premjeras Saulius Skvernelis principingu vadina teisingumo ministrės Mildos Vainiutės sprendimą kol kas neskirti Arvydo Bagdonavičiaus nuolatiniu Registrų centro vadovu.

Vyriausybės vadovas užsiminė, kad ministrė dėl šio skyrimo galėjo patirti spaudimą.

„Vertinu teisingumo ministrės pastangas išsikuopti savo valdomoje institucijoje, vertinu pastangas bandyti suvaldyti vienu iš tokių „simbolių“ tapusį Registrų centrą (...). Aš tikrai sveikinu, kad nepadaryti tie sprendimai, kuriuos galbūt spaudė ministrę padaryti. Bet kol nėra atsakymų pakankamai rimtų iš Viešųjų pirkimų tarnybos, iš teisėsaugos institucijų, priimtas principingas sprendimas ir šiame sprendime ministrę palaikau“, - žurnalistams trečiadienį sakė S.Skvernelis.

Vertinu teisingumo ministrės pastangas išsikuopti savo valdomoje institucijoje, vertinu pastangas bandyti suvaldyti vienu iš tokių „simbolių“ tapusį Registrų centrą.

Seimo Antikorupcijos komisija, kuriai Seimas pavedė atlikti tyrimą dėl elektroninės sveikatos sistemos kūrimui panaudotų 40,6 mln. eurų, tirs ir abejonių sukėlusius Registrų centro pirkimus. BNS turimi duomenys rodo, kad Registrų centras dar 2014-aisiais vykdė tris pirkimus, kuriuos laimėjo bendrovė „Bull Baltija“, pasirašiusi 1,36 mln. eurų vertės sutartį - už juos buvo atsakingas direktoriaus pavaduotojas A.Bagdonavičius. Aiškinamasi, ar  pirkimų sąlygos, techninės specifikacijos nebuvo parengtos ir pritaikytos vienam tiekėjui.

Šiuo metu laikinai įstaigos vadovo pareigas einantis A.Bagdonavičius užsitikrino vietą vadovo konkurse, kai iš jo pasitraukė pirmąją vietą laimėjęs advokatas Gintautas Bartkus. Teisingumo ministrė M.Vainiutė pirmadienį pranešė, jog A.Bagdonavičiaus naujuoju vadovu kol kas neskirs ir kreipsis į tarnybas dėl informacijos apie jį bei lauks Seimo komisijos išvadų.

Seimo Antikorupcijos komisija išvadas žada pateikti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

silpna , nesavarankiška ministrė

silpna , nesavarankiška ministrė portretas
Ministrė po Skvernelio padu. Labai nuvylė.

nesupraskit manęs teisingai:

nesupraskit manęs teisingai: portretas
be abejo, ministrė labai teisingai elgiasi, o ką mano kompartija?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių