Quantcast

S. Skvernelis: už medikų protesto „stovi“ G. Paluckas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, trečiadienį pareiškęs, kad medikų protestas yra būdas pasirodyti politinėms jėgoms, ketvirtadienį atskleidė, kas, jo manymu, „stovi“ už Medikų sąjūdžio organizuojamo protesto.

Premjeras teigė, kad ketvirtadienį organizuojamu medikų protestu bando pasinaudoti socialdemokratai ir jų pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Žinių radijui“ premjeras kalbėjo, kad tai išsiaiškinti padėjo trečiadienį pasirodžiusios Socialdemokratų partijos pirmininko nuotraukos, kuriose, pasak S. Skvernelio, jis demonstruoja, kaip „rūpinasi“ medikais. Taip pat su G. Palucku Vyriausybės vadovas siejo ir, kaip jis teigė, viešojoje erdvėje pasirodžiusią medžiagą, nurodančią, kaip reikia paremti mitingą.

S. Skvernelis negailėjo kritikos socialdemokratams ir davė suprasti, kad dabar medikams reiškiama parama yra tiesiog politiniai išskaičiavimai.

„Ketverius metus socdemai buvo Vyriausybėje dominuojanti partija ir galėjo spręsti medikų problemas, bet nieko nedarė“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Ketverius metus socdemai buvo Vyriausybėje dominuojanti partija ir galėjo spręsti medikų problemas, bet nieko nedarė.

Apibendrindamas ministras pirmininkas pabrėžė, kad medikų protestas yra akcija, už kurios „stovi“ politikų, bet ne medikų interesai. Premjero nuomone, protestas organizuojamas ne medikų iniciatyva. „Aš manau, kad tie klausimai buvo suderinti prie derybų stalo. O aikštėje tokie klausimai perspektyvos neturi“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Taip pat premjeras akcentavo, kad įspėjo medikus, jog anksčiau ar vėliau jais bus pasinaudota. „Aš Medikų sąjūdžiui sakiau, kad tie, kurie yra šiandien prie jūsų prisiplakę, bando jus išnaudoti dėl politinių dividendų... Pamatysite, ateis laikas, kai pamirš jus ir su jumis nekalbės“, - apibendrino Ministras Pirmininkas.

Tačiau premjeras dar kartą pabrėžė, kad palaiko medikų reikalavimus, bet ne tą formą, kuria yra siekiama veikti procesą.

S. Skvernelis ne kartą yra išsakęs labai skeptišką nuomonę dėl medikų, reikalaujančių gerinti darbo sąlygas, protestų.

Ministras pirmininkas teigia, kad ketvirtadienį planuojamas medikų mitingas yra politinė akcija ir politinis pareiškimas. „Nemanau, kad šitie klausimai sprendžiami aikštėse“, - tvirtino S. Skvernelis.

Trečiadienį premjeras pabrėžė, kad medikų organizuojama protesto akcija yra tiesiog noras pasirodyti tam tikroms politinėms jėgoms.

Praėjusių metų lapkričio pradžioje S. Skvernelis, kalbėdamas apie atlyginimų kėlimą sveikatos sistemoje dirbantiems žmonėms, teigė, kad gydytojų streikų Vyriausybė netoleruos. Komentuodamas Lietuvos medikų sąjūdžio ketinimus atlyginimų didinimo išsireikalauti, premjeras teigė, kad tokia šantažo forma Vyriausybės tikrai nepaspausi. „Jeigu kažkas bando grasinti įvairiais streikais - tai kelias neperspektyvus“, - „Žinių radijui“ sakė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O Skvernelis stovi prokurorų užnugaryje ir juos papirkinėja fantastiškai keldamas algas

nuomone

nuomone portretas
Ir kvailam aisku kad tie kurie negali prieiti prie valstybes lovio ir riebiai pagyventi ivairiausiais budais kursto ugni ir kaip imanoma trukdo darniai ir saziningai dirbanciai seimo daugumai. As manau kad medikai pakankamai issilavine ir aukstos kulturos zmones nepasiduos provokacijai. Tik labai gaila kur buvo buvusios vyriausybes ir kodel nieko nepadare kad kiltu mediku atlyginimai. Si vyriausybe dirba dar tik pirmus metus ir kiekvienas supras kad is karto visu poreikius patenkinti NEIMANOMA.

AS klausiu? nemedikas

AS klausiu? nemedikas  portretas
SKVERNELI, o kas stovejo uz prokurosrus ,kad nereikejo ir prasyti viesai algeles didele suma pakeltos.???Atsakyk Premjere?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių