Quantcast

S. Skvernelis sako, kad žmonos turimų banko akcijų nedeklaruos

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad žmonos turimų banko „Swedbank“ akcijų interesų deklaracijoje nedeklaruos, nes tai jos atlyginimo dalis.

Jis pabrėžė, kad jei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nurodytų kitaip, akcijas jis visgi deklaruotų.

„Deklaruoti atlyginimo, premijų ir kintamosios atlyginimo dalies, man atrodo, nereikia. Jeigu būtų sprendimas komisijos priimtas kitoks, nedelsiant tą tikrai padaryčiau, nematau jokios problemos“, – spaudos konferencijoje trečiadienį aiškino S. Skvernelis.

Anot jo, žmona banko akcininke tapo dėl jame veikiančios darbuotojų motyvacinės sistemos, kai dalis atlyginimo mokama specialiais turto vienetais, banko viduje vadinamais „ekenais“.

Deklaruoti atlyginimo, premijų ir kintamosios atlyginimo dalies, man atrodo, nereikia.

„Laikykimės teisinėj valstybėj – o aš visgi manau, kad jinai tokia yra – pagrindinių principų. Jeigu kyla abejonės, buvo kreiptasi į komisiją, komisija nagrinėjo situaciją, o situacija nėra paprasta. Aš dar kartą bandau paaiškinti ir pats suprasti: mano žmona dirba banke, ir bankas, pakeitęs savo darbuotojų motyvavimo sistemą, įvedė taip vadinamą „ekenų“ sistemą, tai reiškia, kad dalis darbo užmokesčio, kas anksčiau buvo mokama premijomis neblogomis, dabar mokama taip vadinamais „ekeliais“, kurie, išlaikius tam tikrą laikotarpį, po trejų-ketverių metų, tampa banko akcijomis. Jokių sandorių gaunant tą kintamąją atlyginimo dalį mano žmona nepasirašė“, – pasakojo S. Skvernelis.

Banko atstovas spaudai Saulius Abraškevičius BNS sakė, kad „ekenu“ nuo švediško žodžio „ek“ (ąžuolas) vadinama banko kintamojo atlyginimo programa, kurioje dalyvauja didžioji dalis darbuotojų. Pagal šią programą įgyjama teisė įsigyti banko akcijų.

Naujienų portalas 15min.lt šią savaitę rašė, kad S. Skvernelis yra deklaravęs, jog jo žmona Silvija Skvernelė dirba banke „Swedbank“, bet nenurodęs, kad jai buvo suteikta ir šio banko akcijų. Tuo metu pildydamas turto deklaraciją Valstybinei mokesčių inspekcijai S. Skvernelis pažymėjo, kad 2016 metais jo žmonos valdomų akcijų vertė buvo beveik 7 tūkst. eurų. Ten neatskleista, kokios tiksliai įmonės akcininkė yra S. Skvernelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dar =VIENAS= kistalinis politikas !!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių