Quantcast

S. Skvernelis: kol kas nėra pagrindo „perkrauti“ santykius su Rusija

  • Teksto dydis:

Lietuva turi atsakingai žiūrėti į savo nacionalinius ir ekonominius interesus, tačiau kol kas kalbėti apie santykių su Rusija „perkrovimą“ nėra pakankamų priežasčių, teigia prezidento posto siekiantis premjeras Saulius Skvernelis.

„Ar yra pagrindas kokiam nors santykių „perkrovimui“? Kol kas tikrai nematau. Kamuolys yra Rusijos pusėje. Ir jeigu kaimyninė valstybė nori ir yra nusiteikusi gerinti santykius arba turėti konstruktyvius, kad ir minimalius, santykius, turėtų būti iš tos pusės kažkoks teigiamas signalas. Kol kas to nėra“, – LRT trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžė niekada nekalbėjęs apie strateginę partnerystę su Rusija, ypač „kol turime tokią situaciją, kalbant apie tarptautinės teisės pagarbą“.

„Apie tai kalbos net nėra. Mes kalbame apie savo valstybės interesų gynimą ir apsaugą. Ir net elementarūs dalykai, kada jie turi būti sprendžiami, sakant, kad viskas pas mus čia yra gerai, tai nėra tiesa. Pasižiūrėkime, kaip ES valstybės, kokiu lygmeniu bendradarbiauja ir bendrauja – jos labai aiškiai gina savo interesus nuo ekonominio iki nacionalinio intereso. Mes tai irgi turime daryti“, – sakė S. Skvernelis.

ES valstybės labai aiškiai gina savo interesus nuo ekonominio iki nacionalinio intereso. Mes tai irgi turime daryti.

Ministras pirmininkas pernai sausį buvo iškėlęs idėją, kad kelerius metus nesirinkusi Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybinė komisija galėtų atnaujinti savo veiklą. Pasak jo, dvišalis dialogas galėtų apimti prekybos ryšius, energetikos, vežėjų, žemės ūkio, transporto klausimus, lietuvių mokytojų situaciją Karaliaučiaus krašte.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius po premjero pastabų tąkart sakė, kad „šiuo metu nėra prielaidų aukšto lygio politinių kontaktų atnaujinimui“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vyriausybės vadovo sumanymą pavadino neatsakingu.

Paskutinį kartą ministrų vadovaujama komisija Lietuvoje posėdžiavo 2011 metų spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuviu valdzia varydama ant ruso dar nori geru santykiu.Dabar rusai spres ar reikia turet reikalus su Lietuva ar ne.Manau ne.Nes Lietuva nera svarbi salis rusui.Sitiek metu buvom kartu.Dabar apsaukia okupantais.Geda.

Striker

Striker portretas
Kol nuzombejusioje lietuviu samoneje tebebus neracionali baime rusams, tol jokie santykiai nebus uzmegzti.

Anonimas

Anonimas portretas
Pakolkas tai reiškia kol jus manęs neišrinkote
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių