Quantcast

S. Skvernelis griežtai atsikirto Prezidentūrai į kritiką

Kritikuodama Vyriausybę dėl esą trūkstamų gebėjimų įgyvendinti įstatymus, Prezidentūra galbūt stengiasi kompensuoti savo neveiklumą, pareiškė premjeras Saulius Skvernelis.

„Manau, galbūt prezidento institucija, matydama šiuo metu Vyriausybės įgyvendinamas reformas tose srityse, kur eilę metų apskritai jos buvo neliečiamos, bando įsijungti ir tokiu būdu kompensuoti savo galbūt neveiklumą“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Taip jis atsikirto į penktadienį prezidentės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės pareiškimą, kad „vis labiau ryškėja Vyriausybės ir atskirų ministerijų gebėjimų trūkumas įgyvendinant labai svarbius įstatymus“. Anot jos, Vyriausybės patyrimo ir įgūdžių stoka bei negebėjimas laiku ir kokybiškai įgyvendinti įstatymų tampa pavojingu, stabdo valstybės pažangą, neužtikrina žmonėms saugumo, diskredituoja valdančiųjų žadėtas permainas.

Galbūt prezidento institucija, matydama šiuo metu Vyriausybės įgyvendinamas reformas tose srityse, kur eilę metų apskritai jos buvo neliečiamos, bando įsijungti ir tokiu būdu kompensuoti savo galbūt neveiklumą.

„Vyriausybės programoje tos priemonės yra, jos turėjo būti daromos gerokai anksčiau, mes džiaugiamės, kad Prezidentūros institucija įsijungė aktyviai į šį procesą ir sveikiname bendradarbiavimą“, – sakė premjeras.

Premjeras su Prezidentūra apsižodžiavo dėl vaiko teisių apsaugos pertvarkos įgyvendinimo.

Prezidentūra nurodė, kad nuo šių metų Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) turėjo įdiegti centralizuotą vaikų globos apskaitos sistemą, kuri svarbi vaikų globos įstaigoms, tačiau tai iki šiol nepadaryta. Anot jos, taip pat trūksta SADM pagalbos savivaldybėms rengiant budinčius globotojus, padedant organizuoti kitas alternatyvias paslaugas globos įstaigoms.

„Taip pat stringa pasiruošimas nuo liepos įsigaliosiančiam Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo įgyvendinimui, kuris užtikrins vaikų teisių skyrių visose savivaldybėse centralizavimą. SADM iki šiol neturi patvirtintų visų pertvarkos įgyvendinimo aprašų, nežino, kaip samdys beveik 300 darbuotojų, kaip užsitikrins reikiamą finansavimą“, – teigta Prezidentūros pranešime.

S. Skvernelis savo ruožtu tvirtina, kad darbai atliekami kryptingai, laikantis nustatyto grafiko.

„Vienas iš darbų, kuris galbūt šiek tiek užstrigęs, jis buvo susijęs su visa SADM informacinės sistemos pertvarka, vaiko pinigais“, – pirmadienį sakė Vyriausybės vadovas.

Liepą turi pradėti galioti ir prieš metus priimtas įstatymas dėl privalomo psichologų dalyvavimo vaikų apklausose, tačiau dar nežinoma, kaip jis bus įgyvendintas. Anot Prezidentūros, iki šiol nenumatyta, kas užtikrins psichologų rengimą, kvalifikacijos nustatymą, apmokėjimą, sudarys vaikus apklausti profesionaliai gebančių psichologų sąrašą. Apie nesklandumus politikus įspėjo ir Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Laikas Prezidentei pareikšt nepasitikėjimą tokiu Sk.Verneliu.

viskas

viskas portretas
tik del ivaizdzio oesme parodo veiksmai o ne tuscios kalbos....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių