Quantcast

S. Skvernelis atlaidus įstatymus pažeidusiam ūkio ministrui, o konservatoriai pyksta

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį pareiškė neinicijuosiantis tarnybinę etiką pažeidusio ūkio ministro Mindaugo Sinkevičiaus atleidimo. Konservatoriai šiam sprendimui nepritaria.

„Aš tikrai nemanau, kad tai yra šita situacija, kada turime kalbėti apie ūkio ministro atstatydinimą“, - Žinių radijui sakė premjeras.

Ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime jis teigė, kad M.Sinkevičiaus padarytas pažeidimas – gana formalus.

„Manau, kad tai daugiau formalus dalykas. Kaip politikui, to sprendimo priėmimas ir paviešinimas yra gana rimtas signalas kalbant apie politiko reputaciją“, – sakė S.Skvernelis.

Anot jo, pažeidimas ištaisytas, o ministro veiklai jis esą įtakos neturi.

„Laikotarpis, kuris buvo įvardijamas tyrime, susijęs su jo buvimu Jonavos savivaldybės meru, tai nėra nieko bendro su ministro veikla. Sprendimas, kuris priimtas, yra faktas, taip, yra pažeistas įstatymas, kadangi nebuvo deklaruotas jo buvimas visuomeninėje organizacijoje ar konkrečiai medžiotojų būrelyje. Tą jis padarė. (...) Jeigu būtų tiriama dėl galimų sprendimų priėmimo net ir būnant Jonavos meru, tam tikrų galbūt finansinių įsipareigojimų nevykdymo, būtų visiškai kitokia situacija“, – teigė premjeras.

Pasak premjero, „tai yra gera pamoka jaunam politikui“ ir signalas visiems, dar nedeklaravusiems visų savo interesų.

Tuo metu opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis ragina ūkio ministrą M. Sinkevičių trauktis iš pareigų.

VTEK trečiadienį paskelbė, kad M.Sinkevičius narystę medžiotojų būreliuose deklaravo tik jai pradėjus tyrimą ir taip pažeidė įstatymą. VTEK tyrimą atliko gavusi Seimo konservatorių Ingridos Šimonytės ir Agnės Bilotaitės skundą.

„Laikantis vakarietiškos politikos tradicijos, ministras M.Sinkevičius turėtų trauktis iš pareigų (...). Tačiau jei ministrui pritrūktų drąsos priimti ryžtingą sprendimą, raginu Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį pasinaudoti Socialdemokratų partijos pirmininko Gintauto Palucko patarimu ir pačiam priimti sprendimą atleisti susikompromitavusį M.Sinkevičių iš ūkio ministro pareigų“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai teigia G.Landsbergis.

VTEK konstatavo, kad medžioklių tinkamai nedeklaravo ir įstatymą taip pat pažeidė M.Sinkevičiaus tėvas, buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Etikos sargai nutraukė tyrimą dėl žiniasklaidoje keltų klausimų, kas mokėjo už R.Sinkevičiaus ir M.Sinkevičiaus komercines medžiokles. Delfi.lt skelbė, kad už šių politikų medžiokles galėjo mokėti verslininkai, bet VTEK paskelbė, kad „duomenų visuma neleidžia daryti vienareikšmiškos išvados, kad už kurią nors iš šių medžioklių R.Sinkevičius ir M.Sinkevičius nebūtų atsiskaitę su atitinkamais fiziniais ar juridiniais asmenimis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apibendrinimas

apibendrinimas portretas
Supuvę konservai ilgai smirdi

medžiotojai-ministrai prie AMB kapo

medžiotojai-ministrai prie AMB kapo portretas
mokytojauuuuuuuuuuuūūūūūūūūūūūūūūūūūū !!!!!!!!!!!!!!!!!!

cioce

cioce portretas
ir kodel Skvernelio ir valstieciu reitingai ritasi zemyn, aaa?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių