Quantcast

S. Jakeliūnas prašo įvertinti G. Landsbergio lobistinę veiklą

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydamas įvertinti galimai neteisėtą Seimo nario Gabrieliaus Landsbergio lobistinę veiklą, vykdomą privačių pensijų fondų naudai.

„Seimo nario Gabrieliaus Landsbergio veiksmus prašau įvertinti Lobistinės veiklos įstatymo kontekste. Seimo narys tiek viešais melagingais pranešimais, tiek pačiu kreipimusi į Konstitucinį Teismą galimai atstovavo verslo subjektų interesams ir vykdė lobistinę veiklą, kas savo turiniu nėra priskirtina Seimo nario pareigoms ir vertintina kaip galimai neteisėta lobistinė veikla. Tikiuosi, kad VTEK, kaip lobistinę veiklą prižiūrinti valstybės institucija, ištirs ir įvertins galimai neteisėtos lobistinės veiklos aplinkybes, o tokias nustačiusi - taikys įstatymuose numatytas sankcijas“, - sakė Stasys Jakeliūnas.

Pasak S. Jakeliūno, kaip anksčiau skelbta, kad Seimo narių grupės kreipimasis, kurį taip pat pasirašė ir TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, iš esmės yra nukopijuotas Lietuvos investicijų ir pensijų fondų asociacijos raštas. S. Jakeliūnas pastebi, kad Seimo narių grupės kreipimosi turinys didele dalimi pažodžiui sutampa su minėtų įstatymų teisinio vertinimo tekstu, kurį pensijų fondų užsakymu parengė advokatai.

„Tokios Gabrieliaus Landsbergio veiklos užsakovu gali būti laikoma jau minėta asociacija, kurios nariai yra privatūs pensijų fondai. Būtent pensijų fondų lėšos sudaro apie 60 proc. „BaltCap Infrastructure Fund“ lėšų, su kurio valdytoja „BaltCap“ ūkinius-komercinius santykius plėtoja Gabrieliaus Landsbergio žmonos valdomas ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklas „Vaikystės sodas“ ir „Karalienės Mortos mokyklos“, - sako S. Jakeliūnas.

Jis primena, kad praėjusią savaitę Seimo Etikos ir procedūrų komisija jau pradėjo nagrinėti kitą Gabrieliaus Landsbergio veiklos epizodą, kai jis viešai paskelbė melagingą informaciją, neva Stasys Jakeliūnas grasino Konstitucinio Teismo teisėjams. Tokiu savo veikimu G. Landsbergis, kaip pastebi S. Jakeliūnas, galimai ne tik pažeidė Politikų elgesio kodeksą, bet ir diskreditavo Konstitucinį Teismą bei jo pirmininką Dainių Žalimą.

Lobistinės veiklos įstatymas nustato, kad neteisėta lobistine veikla vykdoma tokie veiksmai, kuriais siekiama daryti įtaką valstybės politikams, valstybės pareigūnams, valstybės tarnautojams ir kitiems asmenims, kad lobistinės veiklos užsakovo interesais būtų priimami arba nepriimami teisės aktai, administraciniai sprendimai, kuriuos vykdo į lobistų sąrašą neįrašytas asmuo.

Komentuodami Seimo nario S. Jakeliūno kreipimąsi, Seimo TS-LKD frakcijos atstovai viešiesiems ryšiams sako, kad tai nėra VTEK kompetencija.

„Seimo narys Stasys Jakeliūnas turėtų žinoti, kad VTEK nesvarsto Seimo narių kreipimųsi. Tai ne VTEK kompetencija, o greičiausiai Seimo Etikos ir procedūrų komisijos kompetencija“, - Eltai sakė Seimo TS-LKD frakcijos referentė Hermantė Brandišauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruta , kur gyvenate ?

Ruta , kur gyvenate ? portretas
negi nežinote , kad Karbauskis pasiūlė ištirti žemės ūkio "veiklą " , bet konservatoriai ir vėl rėkia "prieš" - Starkevičius , buvęs žemės ūkio ministras :) Maždaug gali tirti kitus , bet tik ne konservatorių turtėjimą žeme.?

Ruta

Ruta portretas
KODEL Jakeliunas netiria Karbauskėlio veiklų?? Nes bijo? Faktas!

Kęstas

Kęstas portretas
Geriausias komentaras apie G.Landsbergį, liaudyje vadinamą broileriu: "Masiulį dėl šimto tūkstančių eurų areštavo. Broileris po 11 milijonų eurų kyšio, gauto iš pensijų fondų klikos, vaikštinėja kvailai išsisiepęs laisvėje..." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių