Quantcast

S. Brundza siūlo griežtinti reikalavimus dėl posėdžių lankomumo

  • Teksto dydis:

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Stasys Brundza siūlo griežtinti reikalavimus parlamentarams dėl plenarinių posėdžių lankomumo.

„Seimo narių nedalyvavimas Seimo posėdžiuose ar nebalsavimas dėl svarstomų ir priimamų klausimų ne tik pažeidžia rinkėjų lūkesčius, bet ir trikdo Seimo darbą – dėl per mažo balsuojančių Seimo narių skaičiaus dažnai nepavyksta priimti teisės aktų“, - teigia politikas teikiamų Seimo statuto pataisų aiškinamajame rašte.

Šiuo metu Seimo statutas numato, kad parlamentaras laikomas dalyvavęs Seimo posėdyje, jeigu jis užsiregistravo daugiau kaip pusėje iš anksto numatytų ir numatytu laiku įvykusių balsavimų dėl teisės akto priėmimo.

Pagal S.Brundzos pataisas, parlamentaras būtų laikomas dalyvavęs posėdyje, jei būtų užsiregistravęs visuose tos dienos Seimo posėdžiuose ir balsavęs dėl keturių penktadalių iš anksto numatytų svarstomų ir priimamų klausimų.

Taip pat Statutas numato, kad parlamentarui be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, mėnesio atlyginimas mažinamas trečdaliu.

Pagal S.Brundzos siūlymą, atlyginimas trečdaliu būtų mažinamas Seimo nariui, kuris be pateisinamos priežasties praleido daugiau kaip penktadalį Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų svarstymo ir priėmimo.

Seimo narys taip pat siūlo, kad kiekvieno Seimo posėdžio pradžioje, užsiregistravus Seimo nariams, pirmininkaujantis paskelbtų posėdyje nedalyvaujančius Seimo narius, nurodydamas jų nedalyvavimo priežastis.

S.Brundza sako, kad sugriežtinus lankomumo kontrolę būtų užtikrintas sklandus Seimo nario darbas, pagerintas Lietuvos gyventojų pasitikėjimas Seimu, užtikrinta Seimo narių atsakomybė prieš rinkėjus ir jų lūkesčių pateisinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

popa

popa portretas
o piktybinis posedziu nelankymas nera salies griovimas ir darbas rusijos labui?pavardes paviesinkit ir stabdyt lindima prie lovio sekancia kadencija.

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Siūlymas iš principo teisingas, nes tarnautojo pravaikštos visur ir visada baudžiamos griežtai - kitaip būtų palaida bala. Bet kaip reikėtų nubausti patį S.Brundzą - nesilaikantį pamatinių moralės principų. Jį į Seimą "įrašė" Neringa Venckienė, o jis jau pabėgo pas Paksą, palikęs anuos patvorinius mažumoje...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių