Quantcast

Supykęs S. Brundza palieka „tvarkiečius“

  • Teksto dydis:

Su Drąsos kelio partija į Seimą išrinktas Stasys Brundza palieka valdančiąją „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją, BNS patvirtino parlamentaras.

Savo pareiškime S.Brunzda nurodo pasitraukiantis dėl „tvarkiečių“ atstovo Remigijaus Žemaitaičio pasisakymų apie „Tvarkos ir teisingumo“ partiją pasirinkusius parlamentarus, kurie į Seimą buvo išrinkti kaip Drąsos kelio partijos atstovai.

S.Brundza „Tvarkos ir teisingumo“ vadovui Rolandui Paksui bei frakcijos nariams adresuotame pareiškime sako nesulaukęs, kad R.Žemaitaičio pasisakymai būtų partijoje apsvarstyti ir įvertinti, todėl palieka frakciją.

R.Žemaitaitis kalbėdamas partijos kongrese kovą kalbėdamas apie būsimus Seimo rinkimus labai kritiškai atsiliepė apie Drąsos kelio atstovų dalyvavimą. „Vieną įvykį ką tik sukūrėme – piketą prie prokuroro namų, kitą įvykį, ką, mes suorganizuosime vieną kitą žmogžudystę, kaip Klonio gatvė suorganizavo, ir eisime per visą Lietuvą šnekėdami apie teisingumą?“, – atsakydamas į raginimus partijai kurti įvykius kalbėjo „tvarkietis“.

Aštrių žodžių prie „tvarkiečių“ prisijungusiems Drąsos kelio atstovams R.Žemaitaitis negailėjo ne tik kongrese, bet ir vėliau dalindamas interviu žiniasklaidai, pvz., tv3.lt portalui jis sakė, kad jam „absoliučiai protu nesuvokiami dalykai, tai yra naujai atėjusių žmogžudžių partijos atstovų (veiksmai) – vasiliauskų ir kitų – kurie būtent, tiesiai šviesiai galima sakyti, nužudė keturis žmones tam, kad pasidarytų sau „piarą“ ir patektų į rinkimus“.

„Tie žmonės yra neprognozuojami, jų išsilavinimas arba bent jau patirtis yra labai prastos kokybės, jie gali tik per rėkavimus, per piketus, per šūkavimus kažką pasiekti, o ne savo protu“, – apie į „tvarkiečių“ gretas įsiliejusius buvusio „Drąsos kelio“ frakcijos politikus kalbėjo R. Žemaitatis.

Pasipiktinęs šiaip pareiškimais, S.Brundza taip pat sako, jog pasikonsultavęs su teisininkais spręs, ar dėl jų kreiptis į teisėsaugą.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Petras Gražulis sako, jog R.Žemaitaičio pasisakymai bus įvertinti. „Kreipėmės, kad partijos prezidiumas įvertintų R.Žemaitaičio veiksmus, tikrai šitaip su kolegomis nesielgiama, ir negalima žmonių vadinti kažkokiais žmogžudžiais, tai yra labai įžūlus kaltinimas, ir, manau, kad partija įvertins“, – BNS sakė P.Gražulis.

„Nežinau, kaip prezidiumas įvertins, ar įspės, ar įpareigos atsiprašyti, čia prezidiumo sprendimas“, - į klausimą, kokių sankcijų gali sulaukti R.Žemaitaitis, atsakė P.Gražulis, ir neatmetė galimybės, kad S.Brundza galėtų grįžti į frakciją, priklausomai nuo tolesnės situacijos.

Su užsienio komandiruotėje šiuo metu esančiu NATO Parlamentinės Asamblėjos delegacijos vadovu R.Žemaitaičiu BNS susisiekti kol kas nepavyko.

Pasitraukus S.Brundzai, „tvarkiečių“ frakcijos gretos mažėja iki 11 Seimo narių. S.Brundza, kaip ir dar keli Drąsos kelio atstovai, Seime prisijungė prie „tvarkiečių“ frakcijos, nes Drąsos kelio frakcija parlamente yra subyrėjusi. Buvę Drąsos kelio atstovai rinkimus irgi planuoja su „tvarkiečiais“, pvz., vienas jų, Valdas Vasiliauskas, yra TT rinkimų štabo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
iš skęstančio laivo pirmiausia bėga žiurkės

TAIP

TAIP portretas
JIS GRIZ PAS VENSKIENE I PEDOFILU PARTIJA KARTU SU KUNIGELIU VSARKALA?

RA

RA portretas
Aišku, kad nori užsitikrinti seimūno algą, o pareigos tokiems -nulis.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių