Quantcast

Rinkimų rezultatai gali būti panaikinti dėl užfiksuotų sisteminių pažeidimų

  • Teksto dydis:

Policija pranešė kai kuriose savivaldybėse užfiksavusi sisteminius rinkimų pažeidimus, kurie gali būti pagrindas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) panaikinti rezultatus.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigė, kad daugiausia pažeidimų būta Trakų rajone.

„Kai kuriose savivaldybėse matėme sisteminius pažeidimus ir kitą savaitę siūlysime Vyriausiajai rinkimų komisijai priimti atitinkamus sprendimus“, - BNS sekmadienio vakarą sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

Per spaudos konferenciją sekmadienį VRK R.Požėla sakė, kad dėl pastebėtų pažeidimų teiks informaciją VRK, „kad būtų nagrinėjama ir priimami sprendimai dėl rinkimų pripažinimo tose vietose neįvykusiais“.

Jis sakė, kad pirmiausia kalbama apie Vilniaus apskritį, bet konkrečių savivaldybių nedetalizavo.

Tuo metu rinkimus stebinčios visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovas Simas Simanauskas per spaudos konferenciją kaip problemiškiausius nurodė Trakų, Vilniaus, Švenčionių ir kitus rajonus.

„Žvelgiant nuo trečiadienio, daugiausiai nerimo kelia Trakų rajonas, Vilniaus rajonas, Švenčionių rajonas, Varėna, Tauragė, Zarasai, kurie išsiskyrė kaip savivaldybės, kuriose gauti pranešimai apie galimą balsų pirkimą arba rinkėjų pavežimą“, - sakė S.Simanauskas.

VRK vadovas Z.Vaigauskas kalbėdamas apie pažeidimus tvirtino, kad rinkimų diena praėjo ramiai, tik į pabaigą gautą nerimą keliančių signalų.

„Deja, jei visą dieną apie rinkimų įstatymų pažeidimą neturėjome, ką pranešti, paskutinės valandos parodė kitą situaciją. Mes turbūt didžiausią problemą turime Trakuose, kur iš rinkimų apygardos gautų (išankstinio balsavimo - BNS) vokų dalis yra atklijuota, mes komisijoms išsiųsime atskirą tokių vokų skaičiavimo tvarką, kad būtų atskirai skaičiuojami“, - sakė Z.Vaigauskas.

Pasak VRK vadovo, apylinkių komisijos kilus įtarimų dėl šių balsų, pavyzdžiui, pamačius pasikartojančias balsavimo tendencijas, jie iš karto turės būti perduoti apygardos komisijai.

Sekmadienį Lietuvoje vyko rinkimai į savivaldybių tarybas, pirmą kartą merai rinkti tiesiogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trenktas emograntas

trenktas emograntas portretas
...ko daugiau dar tikėtis,jei per balsavimo dieną darosi-nesąmonės,o ypač "gražu"LIETUVĖLĖI",kai ropom varom į rinkimus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių