Quantcast

Renkant Šilutės merą jau balsavo beveik 900 šilutiškių

  • Teksto dydis:

Renkant Šilutės merą per dvi dienas iš anksto savivaldybėje bei specialiuose paštuose jau balsavo 879 rinkėjai, t.y. 2,27 proc. visų rajono rinkėjų.

Per dvi išankstinio balsavimo dienas iš anksto savivaldybėje balsavo 801 rinkėjas, o specialiuosiuose paštuose savo valią pareiškė 78 rinkėjai, paskelbė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Išankstinis balsavimas jau baigėsi, o specialiuose paštuose, kai balsuojama laisvės atėmimo, slaugos, gydymo įstaigose, tęsiamas ir penktadienį. Taip pat penktadienį prasidėjo balsavimas namuose, kuris bus baigtas šeštadienį. Balsuoti namuose gali neįgalūs, ligoniai bei senyvo amžiaus rinkėjai.

Šią savaitę šilutiškiai sprendžia, kuriam iš dviejų kandidatų ketveriems metams patikėti savivaldybės vadovo pareigas – dabartiniam merui „tvarkiečiui“ Vytautui Laurinaičiui ar jo oponentui iš Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) Arvydui Jakui. Surinkę atitinkamai 28,71 proc. ir 16,57 proc. rinkėjų balsų, jiedu birželio 21-ąją pranoko kitus šešis kandidatus į merus.

Balsuodami pakartotinai savo rajono savivaldybės tarybą šilutiškiai išrinko birželio 21 dieną. Rinkiuose dalyvavo 39,25 proc. rinkėjų.

Pakartotinių rinkimų Šilutės rajone prireikė, kai Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimus pripažinusi šiurkščiais, VRK kovo 21 dieną panaikino rinkimų šioje savivaldybėje rezultatus.


Šiame straipsnyje: Šilutėrinkimaipolitika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių