Quantcast

Reikalauja oficialios premjero pozicijos dėl uždaromų ligoninių sąrašo

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis frakcijos vardu kreipėsi į premjerą, reikalaudamas oficialiai pateikti nedviprasmišką poziciją dėl įstatymo projekte siūlomų kriterijų uždarant ligonines.

Taip G.Landsbergis reagavo į portale „Delfi“ paskelbtą Sveikatos apsaugos ministerijos specialistų parengtą pažymą dėl uždaromų ligoninių, kurių optimizuojant tinklą neliktų, sąrašo, jeigu būtų pritarta atitinkamiems kriterijams, įtvirtintiems premjero S.Skvernelio ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teikiamame įstatymo projekte.

„Stebina situacija, kai Sveikatos apsaugos ministerijos specialistų parengtus dokumentus komentuoja Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis, o premjeras S. Skvernelis - tyli. Tuo metu premjero S. Skvernelio, ministro A. Verygos ir net paties R. Karbauskio pasirašytuose ir teikiamuose įstatymų projektuose dėl gydymo įstaigų tinklo būtent ir yra įtvirtinami kriterijai, kurių šiuo metu neatitinka 15 ligoninių. Todėl klausiame premjero: kuo reikia tikėti: ar jo parengtomis įstatymo pataisomis ir Sveikatos apsaugos ministerijos specialistų pažymomis, ar vis dėlto Kultūros komiteto pirmininko R. Karbauskio nuomone? Ir ar tai reiškia, kad premjeras po R. Karbauskio pasisakymų ketina atšaukti savo teikiamus įstatymų projektus ir juose įtvirtintus kriterijus?“ - Vyriausybės vadovo klausia G. Landsbergis.

Stebina situacija, kai Sveikatos apsaugos ministerijos specialistų parengtus dokumentus komentuoja Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis, o premjeras S. Skvernelis - tyli.

Pagal šiuo metu S. Skvernelio ir A. Verygos parengtus ir teikiamus įstatymo projektus, tam, kad gydymo įstaiga galėtų būti įtraukta į tinklą ir finansuojama, jai būtų keliami du kriterijai: joje turėtų visą parą būti užtikrinama skubioji pagalba ir teikiamos bent trys iš šių rūšių stacionarinės aktyviojo gydymo asmens sveikatos priežiūros paslaugos: chirurgija, terapija, pediatrija, akušerija ir psichiatrija. Būtent antrasis kriterijus kelia problemų 15 gydymo įstaigų, kuriose yra teikiamos tik dvi arba viena iš minėtų rūšių stacionarinių paslaugų.

„Gėdingas faktas, kad šiandien sveikatos apsaugos ministras išsigando ateiti atsakyti į kilusius klausimus ir diskutuoti apie ketinamų uždaryti ligoninių sąrašą ir kitų metų biudžetą ne tik su Seimo nariais, bet ir Medikų sąjūdžio, Lietuvos ligoninių asociacijos, Ligoninių sąjungos ir pacientų organizacijų atstovais“, - pažymėjo G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konser,gauja lauk is seimo

konser,gauja lauk is seimo portretas
cia Lanszbergio,Gabrieliaus provokacija pries zaliuosius,matosi plika akimi,kas masto ,jis apsivoges su savo senoliu iki dantu ,juos reikia duoti i teisma ,arba susirinkti prie seimo ir pareikalauti iseti Gabrieliu is seimo prie zmoniu,akis i aki ,turi buti tvarka pagaliau lietuvoje tokiu vagiu nieks nelaikis seime,

norėčiau matyti , ką kalbėtų

norėčiau matyti , ką kalbėtų  portretas
konservatorius , jei šalia jo būtų ligoninė kuri negali suteikti paslaugų ? Eitų gydytis , gal savo vaikus ten gydytų ? O gal konservatorius iš savo žmonos pelnų norėtų išlaikyti tokias ligonines , mokėti gydytojams algas ? Kodėl turi išlaikyti mokesčių mokėtojai , jei dėl pacientų trūkumo , ligoninė negali išsilaikyti ? Keiskite profilį , būkite slaugos , tokių paslaugų labai reikia . Eikite dirbti konservatoriai , nekėlę kipišo , man darotės atgrasūs . Tik atėjus "valstiečiams " pradėjo rėkti mažos algos , VISIEMS didiname , bet patys "nieko nenorite keisti " , nes nekeitėte ir 28 m . Algos buvo mažos ir prieš 5 ir prieš 3 m - kodėl tada tylėjote ? Kur paimti pinigų nieko nekeičiant ? Kariuomenė prie rasos ir oleko buvo plika , basa su auksiniais šaukštais , jai dabar didiname finansavimą ....po jūsų valdymų VISIEMS REIKIA pinigų , klaiku ir apgailėtina .

ko vėl nesuprato Landsbergis ? kiek galima aiškinti ? :))))

ko vėl nesuprato Landsbergis ? kiek galima aiškinti ? :))))  portretas
Pagal šiuo metu S. Skvernelio ir A. Verygos parengtus ir teikiamus įstatymo projektus, tam, kad gydymo įstaiga galėtų būti įtraukta į tinklą ir finansuojama, jai būtų keliami DU kriterijai: joje turėtų VISĄ PARĄ būti užtikrinama skubioji pagalba ir teikiamos bent TRYS iš šių rūšių stacionarinės aktyviojo gydymo asmens sveikatos priežiūros PASLAUGOS: chirurgija, terapija, pediatrija, akušerija ir psichiatrija. Būtent antrasis kriterijus kelia problemų 15 gydymo įstaigų, kuriose yra teikiamos tik dvi arba viena iš minėtų rūšių stacionarinių paslaugų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių