Quantcast

Raseiniuose – dar vienas bandymas atleisti R. Ačą

Raseinių rajono savivaldybės opozicija ir dalis valdančiųjų vėl sieks administracijos direktoriaus Remigijaus Ačo atstatydinimo.

Gruodžio pabaigoje inicijuotą nepasitikėjimą R. Ačas atlaikė vieno balso persvara, šįkart atleidimo iniciatoriai teigia surinkę 13 parašų, įskaitant merą „darbietį“ Algirdą Gricių – ankstesnį sprendimą pasirašė 9 tarybos nariai.

Kaip BNS ketvirtadienį teigė socialdemokratų frakcijos atstovas Antanas Kilčauskas, atleisti R. Ačą norima dėl tų pačių priežasčių, kaip ir anksčiau – spaudoje skelbtos informacijos apie neskaidrius viešuosius pirkimus, naudingus galbūt su R. Aču susijusioms bendrovėms, dėl to, jog Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) R. Ačą pripažino supainiojus interesus.

„Tai privedė prie to, kad pasirašėme sprendimą dvylika tarybos narių, vizavo ir meras. Kiek žinau, sausio 11-ąją turi būti tarybos posėdis. Tikimės, kad pavyks“, – teigė jis.

Anot jo, tarp pasirašiusiųjų – opoziciniai socialdemokratai, konservatoriai, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai, taip pat du valdančiosios daugumos atstovai „darbiečiai“ – meras A. Gricius bei vicemerė Gitana Rašimienė.

Prieš savaitę slaptame balsavime dėl R. Ačo jį palaikė 10 tarybos narių, 12 pasisakė už jo atstatydinimą, dar 3 biuleteniai pripažinti negaliojančiais. Tam, kad administracijos vadovas netektų pareigų, už tai turėjo balsuoti ne mažiau kaip pusė posėdyje dalyvaujančių. Iš viso savivaldybėje yra 25 tarybos nariai.

Raseinių krašto laikraštis „Alio, Raseiniai“ lapkritį publikavo rašinį „Mažame rajone didelio masto korupcija“ apie savivaldybės atliekamus pirkimus. Publikacijoje teigiama, kad viešieji pirkimai skaidomi į mažos vertės pirkimus, kad būtų galima taikyti paprastesnes procedūras, o šiuos pirkimus laimi su savivaldybės administracijos direktoriumi R. Aču ar kitais valdžios atstovais galbūt susijusios bendrovės.

Kaip vienas iš galbūt neskaidrių pirkimų laikraštyje nurodytas paslaugos pirkimas nugriauti medinį namą. Šį užsakymą gavo Tauragės bendrovė „Argimetas“, bet subrangovu tapo įmonė „Agrorema“. Šiai vadovauja R. Ačo svainis (V. Ačienės sesers vyras) Orestas Jankauskas. Rašinyje abejojama, ar saviems laimint pirkimus nebuvo nepagrįstai padidinamos darbų kainos.

Pats R. Ačas  tikina, kad jokių interesų nėra supainiojęs ir pažeidimų nepadaręs, o jo giminaičių įmonė nėra laimėjusi konkursų. Administracijos direktorius BNS pripažino, kad jo svainis yra įmonės „Agrorema“ direktorius ir tuo pačiu dirba jo vairuotoju savivaldybėje.

Administracijos vadovas pats yra buvęs „tvarkietis“, prieš kelerius metus jis mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas. Raseinių administracijos direktoriumi R. Ačas  paskirtas 2016 metų gruodį, kai baigė savo kaip Seimo nario kadenciją.

VTEK, pripažino, jog  buvęs Seimo narys supainiojo interesus, kai birželį dalyvavo savivaldybės taryboje rengiant ir teikiant svarstyti sprendimą, tiesiogiai susijusį su Raseinių krašto ateities sąjūdžiu „Rasai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
gero tai soc demonu triukas norint ikisti savus juk /teisesauga /kolkas ju rankose kai po teisybei ju is viso neprivaletu buti valdzioje toks zmoniu noras bet vyr. /globejai/ taip nemano nes tai butu ju dinastijos krachas ar ne taip p.d?.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių