Quantcast

Raseinių taryba iš administracijos vadovo pareigų vėl atleido R. Ačą

  • Teksto dydis:

Raseinių rajono savivaldybės taryba iš administracijos direktoriaus pareigų vėl atleido Remigijų Ačą, anksčiau į šias pareigas grįžusį teismo sprendimu.

Anot savivaldybės pranešimo, ketvirtadienį Raseinių politikai iš pradžių balsavo, kad iš savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų atleidžia Liudą Kavaliauską, nes teismo sprendimu į šias pareigas grąžintas R. Ačas.

Kitu sprendimu jau R. Ačas atleistas iš Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus posto. Šį savo sprendimą tarybos nariai grindė gruodžio 5 dieną gautu Specialiųjų tyrimų tarnybos raštu, kad R. Ačas įtariamas korupciniu nusikaltimu.

Už R. Ačo atleidimą ketvirtadienį per slaptą balsavimą buvo 14 tarybos narių, penki balsavo prieš, penki biuleteniai rasti sugadinti.

Po šio balsavimo į administracijos vadovo pareigas grąžintas L. Kavaliauskas.

Pirmą kartą R. Ačas administracijos direktoriaus pareigų neteko balandį, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nusprendus, kad jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Tačiau Regionų apygardos administracinis teismas lapkričio 22 dieną nusprendė, kad atleidžiant R. Ačą savivaldybės tarybos posėdyje padaryta procedūrinių pažeidimų. Teismas nurodė R. Ačą grąžinti į darbą skubos tvarka.

R. Ačas tą pačią dieną kreipėsi į „Registrų centrą“ ir šis teismo sprendimo pagrindu jį įregistravo administracijos direktoriumi.

Tačiau Raseinių meras Algirdas Gricius kitą dieną išleido potvarkį, kuriuo kyšininkavimu įtariamas administracijos direktorius nušalinamas nuo pareigų. Pasak mero, šį potvarkį R. Ačas turėjo pateikti „Registrų centrui“ ir darbe nebepasirodyti, kol nebus panaikinti įtarimai.

Mero potvarkį dėl nušalinimo R. Ačas yra apskundęs teismui.

Teisėsauga lapkričio pradžioje pateikė įtarimus R. Ačui dėl kyšio paėmimo tuo metu, kai jis ėjo administracijos direktoriaus pareigas.

Prokurorai įtaria, kad politikas už kyšį vykdant kol kas neįvardijamą viešąjį pirkimą galėjo sudaryti išskirtinai palankias sąlygas vienai privačiai bendrovei, pasirašiusiai sutartį su Raseinių rajono savivaldybės valdomu autobusų parku.

R. Ačas 2003 metais buvo prezidento Rolando Pakso, vėliau pašalinto per apkaltą, patarėju nacionalinio saugumo klausimais, 2004–2011 metais kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys dirbo Seime. 2011–2012 metais jis ėjo Raseinių rajono mero pareigas.

R. Ačas yra pasitraukęs iš „tvarkiečių“ gretų, prieš kelerius metus jis mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas.

Raseinių administracijos direktoriumi R. Ačas buvo paskirtas 2016 metų gruodį, kai baigė savo, kaip Seimo nario, kadenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yra kaip yra

Yra kaip yra portretas
Vis tik jiedu, su žmonike, nėra nekalti. Įžūliai prisidengę "nekaltais" snukučiais,prisibrovę prie lovio, šliurbsi. Būtų gerai,kad tikrai jų machinacijas išaiškintų,nors nesitiki.

Jurgelis

Jurgelis portretas
Kaip rakstis uzpakaly,

keista

keista portretas
dar jis 'laisveje'?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių