Quantcast

R. Šimašiaus žvaigždė jau leidžiasi?

Laikinasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius šiomis dienomis yra ne kartą deklaravęs absoliutų skaidrumą, tačiau viena po kitos į viešumą iškylanti informacija rodo, kad koncernas „MG Baltic“ ilgus metus sėkmingai tvarkėsi reikalus liberalų kontroliuojamose ministerijose ir dabar – Vilniaus savivaldybėje.

Apie naujausią informaciją – pokalbis laidoje „Dėmesio centre“ su „Lietuvos ryto“ apžvalgininku Vytautu Bruveriu, LRT.lt vyriausioju redaktoriumi Vladimiru Laučiumi ir 15min.lt Tyrimų skyriaus vadovu Šarūnu Černiausku.

– Artūras Zuokas praėjusią savaitę Liberalų sąjūdį pavadino „MG Baltic” partija. Pone Bruveri, jūs sutiktumėte, ar per stipriai pasakyta?

– Kuo aštresniais pasisakymais A. Zuokas siekia pirmiausiai sau naudos, žinoma. Dabar tokioje situacijoje jam matyti vienus iš aršiausių priešų, buvusius bendražygius, ir kuo skaudžiau jiems įspirti – vienas iš jo siekių. Kita vertus, tie dalykai, apie kuriuos jis kalbėjo, yra jau seniai tarsi vieša paslaptis. „MG Baltic“ ir Liberalų sąjūdis seniai yra artimai susiję ir šis koncernas tam tikra apimtimi buvo suinteresuotas, kad šita partija atsirastų. Kaip klostėsi Liberalų sąjūdžio atsiradimas – tai čia vienas dalykas, bet šiaip šios partijos neilgos, bet turiningos istorijos eigoje ryšiai su koncernu visą laiką buvo gana glaudūs, sakykim taip.

– Pone Laučiau, kaip jūs vertinate tokias A. Zuoko formuluotes?

– Na, tai yra eilinis viešai demonstruojamas interesų konfliktas. Panašu, kad apskritai visa ši istorija yra apipinta ir persmelkta konfliktuojančių interesų. Kaip sako Vytautas, atsirado proga viešai pasakyti, kad va, matot, kokie jie, o ne aš šį kartą. Ir ta proga išnaudota.

– Bet kuriuo atveju, pone Černiauskai, tai, kas yra žinoma viešai, jau nekalbant apie pabodusią baseino istoriją, bet ir aiškėjantys ankstesni faktai – „Lietuvos pašto“ patalpų nuoma iš šio koncerno įmonių, yra ir daugiau dalykų apie artimų asmenų, pavyzdžiui, Gintaro Steponavičiaus buvusios žmonos įsidarbinimą „MG Baltic“ įmonėje ir t.t. – tai rodo tam tikrus ryšius, kaip jūs manote?

– Taip, sąsajos ir persipynimai tarp „MG Baltic“ ir Liberalų sąjūdžio buvo matomi jau seniai. Galų gale, elementariausias dalykas – kai verslo parama partijoms dar nebuvo uždrausta, „MG Baltic“ įmonės buvo vienos iš pagrindinių Liberalų sąjūdžio rėmėjų. Dabartiniai ryšiai tai tik patvirtina. Šiame kontekste kiek juokingai atrodo tie pirmųjų dienų pareiškimai, kai ne vienas liberalų lyderis atsistojęs sako: „Oi, Masiulis ir Mockus? Pirmą kartą girdžiu, negali būti“. Tai iš tikrųjų skamba absurdiškai, žinant, kad tie ryšiai buvo ir jie buvo stiprūs.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tipo turiu daba zudytis del tokiu zvaigzdziu?!

Tipo turiu daba zudytis del tokiu zvaigzdziu?! portretas
Na kauno krabo zvaigzde irgi neilgai trukus bus jau atsibodus :(

paetika

paetika portretas
... jau leidžias, ir meta šėšėlius ilgyn...

Vargšui Kęstui Br. pakartotinai prireikė aplankyti išvietę

Vargšui Kęstui Br. pakartotinai prireikė aplankyti išvietę portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika“. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių