Quantcast

R. Paksas nori išgirsti T. Žilinsko argumentus dėl J. Miliaus atleidimo

  • Teksto dydis:

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas sako norintis išgirsti partijos deleguoto vidaus reikalų ministro Tomo Žilinsko argumentus, kodėl jis trečiadienį balsavo už Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus atleidimą.

„Penktadienį tik būsiu Vilniuje. Aš pabandysiu pasišnekėti, jeigu ministras turės laiko, užduoti klausimus, kodėl, kas atsitiko, kokie motyvai, kokie kriterijai, na o po atsakymų, matyt, kažkokia bus ir mūsų pozicija“, - BNS sakė R.Paksas.

Jo teigimu, partija buvo priėmusi poziciją nepalaikyti J.Miliaus atleidimo iniciatyvos.

„Aš nemanau, kad yra geras veiksmas Vyriausybėje tokį sprendimą daryti. Remiantis neįvardytomis slaptomis pažymomis, dar vienas pareigūnas neteko pareigų, ir toli gražu ne prasčiausias“, - teigė „tvarkiečių“ lyderis.

Trečiadienį už J.Miliaus atleidimą balsavo visi septyni posėdyje dalyvavę ministrai socialdemokratai ir T.Žilinskas. Nors jis yra deleguotas „Tvarkos ir teisingumo“, partijai ilgametis Vidaus reikalų ministerijos tarnautojas nepriklauso.

Sprendžiant dėl J.Miliaus atleidimo, Vyriausybės posėdyje susilaikė Darbo partijos deleguotos švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė ir žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. „Darbiečiai“ taip pat buvo nusprendę nepalaikyti J.Miliaus atleidimo.

Kiti ministrai posėdyje nedalyvavo.

Po balsavimo Vyriausybėje T.Žilinskas sakė, jog sprendimas atleisti J.Milių buvo priimtas remiantis teisės aktais.

„Kai kalbėjau su mane delegavusios partijos pirmininku, man buvo pasakyta, kad sprendimai turi būti priimti vadovaujantis Lietuvos teise, teisės aktais“, - teigė ministras.

„Kitaip būti negalėjo, nes atleidimo pagrindas yra Vyriausybės nepritarimas ataskaitai“, - pridūrė jis.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas įtarimus neigia ir pats atsistatydinti neketino, nors trauktis iš pareigų jį ragino aukščiausi šalies vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renatas

Renatas portretas
Kol tupi apsitapšnojęs Briusely šiltoj vietOJ,ir tupėk.O čia vis lenda ir lenda kaip šūdvabalis iš mėšlyno ir visur kiša savo nosį.

...

... portretas
Ir kodėl tas žmogutis niekaip nenori lapais apsikapstyt?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių