Quantcast

R. Paksas palieka „Tvarką ir teisingumą“, žada dalyvauti prezidento rinkimuose

Buvęs parlamentinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis, per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintas europarlamentaras Rolandas Paksas sako pasitraukiantis iš partijos. Jis žada dalyvauti prezidento rinkimuose.

„Nuo šiol nebelaikau savęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariu ir nenoriu ateityje būti saistomas su jos politiniais sprendimais“, – šeštadienį prieš partijos kongreso pradžią savo „Facebook“  paskyroje pareiškė R. Paksas.

„Nejaučiu moralinio įsipareigojimo pasilikti, kad būčiau veliamas į vienadienių grupuočių beviltiškų kovų ir melo lauką, į kurį ne savo valia šiandien įtraukiama visa „tvarkiečių“ bendruomenė“, – pridūrė jis.

Su R. Paksu BNS kol kas nepavyko susisiekti. 

Partijos Pagėgių skyriaus pirmininkas Kęstas Komskis BNS pareiškė, kad R.Paksas traukiasi, nes nenori skaldyti partijos.

„Dėl to, kad neskaldytų partijos labiau. Mano, kad dabar nesvarbu, kas laimės. Jis nenori būti kaip skaldytojas tos partijos, kurią pats įkūrė. Nes jeigu jis būtų kandidatavęs į (partijos ) pirmininkus, būtų R. Žemaitaitis išėjęs. O jis tokioje partijoje, kuriai vadovauja R. Žemaitaitis, sau vietos nemato“, – BNS teigė K. Komskis.

Pasak jo, R. Paksas naujos partijos nekurs: „Turi įkūręs judėjimą. Su juo eis į  Europos Parlamentą.“ 

Savo svetainėje paksas.lt R. Paksas pareiškė dalyvausiantis kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Nusprendžiau iškelti savo kandidatūrą Respublikos prezidento rinkimuose.

„Taip pat nusprendžiau iškelti savo kandidatūrą Respublikos prezidento rinkimuose. Esu įsitikinęs, jog Lietuvai šiandien reikia ne prezidentinių rinkimų spektaklio, kurį kasdien visuomenė turi stebėti lyg pigų serialą viešojoje erdvėje, o tikrai laisvų demokratiškų rinkimų, grindžiamų politine kova ir atsakomybe“, – sako „tvarkiečius“ paliekantis europarlamentaras.

Seimo narys Petras Gražulis BNS teigė, kad R. Paksas artimiausiems bendražygiams buvo šiek tiek užsiminęs, kad trauksis iš partijos.

„Buvo užuominų. Labai gaila, kad partijos įkūrėjas pasitraukė iš jos. Bet įsivaizduokite, kiek gali jį įžeidinėti žmogus, kurį jis pats pasiūlė į partijos pirmininkus“, – sakė P. Gražulis, mintyse turėdamas antros kadencijos siekiantį partijos pirmininką parlamentarą Remigijų Žemaitaitį.

Partijos sekretoriato vadovas Almantas Petkus BNS pranešė, kad R. Paksas kongrese nedalyvauja. „Jo nėra“, – teigė A. Petkus.

Pasak jo, Vilniaus Antakalnio skyrius R. Pakso į kongresą nedelegavo. Tačiau, pasak A. Petkaus, europarlamentaras galėjo jame dalyvauti kaip partijos garbės pirmininkas ir įkūrėjas. Būdamas kongrese jis tik neturėtų teisės balsuoti. 

Naujas visuomeninis judėjimas

R. Paksas sako dabar pradedantis naują etapą – sveikai patriotinių lietuviškų jėgų būrimą. Jo buriamas visuomeninis judėjimas ketina dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.  

„Ateina laikas atversti naują puslapį ir žengti švariu, baltu paviršiumi. (...) Tai yra naujas etapas eiti į priekį“, – šeštadienį BNS sakė buvęs parlamentinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis.

Pasak jo, dabartinis etapas – „sveikai patriotinių lietuviškų jėgų subūrimas į vieną krūvą“.

R. Paksas informavo, kad jo kuriamas naujas visuomeninis judėjimas „Šaukiu aš tautą“ yra įregistruotas, netrukus šalies regionuose bus pradėtos steigti jo atstovybės ir filialai. 

Ateina laikas atversti naują puslapį ir žengti švariu, baltu paviršiumi.

Jis pabrėžė, kad judėjimas dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose.

„Kelsime žmones į Europos Parlamentą, kurie pasisako (...) už valstybę su savo kalba, tradicijomis, papročiais, piniginiu vienetu, teritorija. Ir tie žmonės, kurie nori ir mato galimybę, tai jie bus ir palaikomi, ir keliami, remiami, ar tai būtų vieni ar kiti rinkimai, ar švietimas, ar informacijos perteikimas, kad nebūtų vienos nuomonės transliavimas“, – teigė R. Paksas. 

Anot jo, judėjimo steigėjai yra parlamentaras advokatas Rimas Andrikis, istorikas Algimantas Liekis, signataras Algimantas Norvilas, „Tvarkos ir teisingumo“ valdybos narys Dobilas Sinkevičius, buvęs Valdo Adamkaus prezidento rinkimų kampanijos štabo vadovas, dabar „tvarkietis“ Vidmantas Staniulis. Taip pat prisidėjo buvę parlamentarai Henrikas Žukauskas, Jonas Lionginas bei eksministras Eugenijus Maldeikis.

R. Paksas tvirtino sieksiąs, kad Lietuva atsistotų į vieną gretą tokių Europos Sąjungos valstybių, kurios pasisako už nacionalinį savitumą.

„Vadinu tai didžiausiu savo uždaviniu“, – BNS tvirtino R. Paksas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Ydomu o kokia Maldeikienes reakcija bus, kai jos sutuoktinis buvęs kandidatuos y šeima?

NIEKADA!

NIEKADA! portretas
NIEKADA! uz si veikeja nebalsuosim! rusams grazint lt norejo,rusa is rusijos patareju pasieme...ir dar gedos ir savigarbos neturi lysdamas i prezidentus...turbut rusai spaudzia del babkiu ...

...

... portretas
Che: "Taip pat nusprendžiau iškelti savo kandidatūrą Respublikos prezidento rinkimuose" - o juk galėjai iškart prezidentu apsiskelbt! :P
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių