Quantcast

R. Karoblis atskleidė, ko tikisi iš D. Trumpo vizito Lenkijoje

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis tikisi, kad viešėdamas Lenkijoje Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) išsklaidys abejones dėl šalies įsipareigojimų NATO kolektyvinės gynybos straipsniui.

„Tikimės, kad tie ženklai mus pastiprins ir pasiųs, aišku, atitinkamas žinutes ten, kur reikia, ir išsklaidys bet kokias, jeigu jų dar tebėra, abejones 5-ojo straipsnio atžvilgiu“, – žurnalistams Rukloje antradienį sakė ministras.

Jis teigė besitikintis išgirsti iš D.Trumpo, kad „regionas yra tikrai svarbus, regionas, kuris rūpinasi savo saugumu, regionas ir jo šalys, kurios investuoja į savo gynybą“.

JAV prezidentas Lenkijoje turėtų lankytis liepos 6 dieną.

Baltieji rūmai teigia, kad „šis vizitas dar kartą patvirtins Amerikos tvirtą įsipareigojimą vienai iš mūsų artimiausių sąjungininkių Europoje ir pabrėš, kad NATO kolektyvinės gynybos stiprinimas yra administracijos prioritetas“.

Rytų Europos šalyse pernai buvo kilęs nerimas, kai D.Trumpas per rinkimų kampaniją pavadino NATO atgyvenusiu.

Nors tapus prezidentu jo retorika Aljanso atžvilgiu sušvelnėjo, kai kurie analitikai atkreipė dėmesį, kad D.Trumpas nepatvirtino JAV įsipareigojimų kolektyvinei gynybai per praėjusį mėnesį Briuselyje vykusį NATO viršūnių susitikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių