Quantcast

R. Karoblis Afganistane susitiks su Lietuvos kariais

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis trečiadienį lankosi Afganistane, kur susitinka su čia tarnaujančiais Lietuvos kariais.

Dviejų dienų vizito metu R. Karoblis taip pat susitiks su NATO misijos „Tvirta parama“ (angl. „Resolute Support Mission“) vadovybe, Vakarų regiono mokymo, patarimo, paramos vadavietės vadu ir šioje vadavietėje tarnaujančiais kariais, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

NATO misija „Tvirta parama“ Afganistane pradėta vykdyti nuo 2015 metų pradžios. Misijos pagrindinis tikslas – mokyti, patarti ir remti šalies nacionalines saugumo pajėgas, ministerijas ir kitas valdžios institucijas, užtikrinant stabilumą šalyje. Misijos, kurios visos užduotys yra nekovinio pobūdžio, vadavietė dislokuota Kabulo mieste. Užduotis skirtinguose štabo skyriuose vykdo aštuoni Lietuvos kariai.

Vadavietėje taip pat tarnauja Lietuvos karo policininkų grupė, kuri kartu su Australijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų karo policininkais vykdo tarptautines karo policijos funkcijas – užtikrina karių drausmę, vykdo nusikalstamų veikų, kitų teisės pažeidimų prevenciją. Lietuvos kariai taip pat užtikrina ir nacionalinio paramos elemento funkcijas, teikia logistinę paramą Afganistane tarnaujantiems Lietuvos kariams.

Antroji vizito dalis numatyta Vakarų regiono mokymo ir konsultavimo vadavietėje, dislokuotoje Šiaurės vakarų Afganistane, šalia Herato miesto. Skirtinguose štabo skyriuose tarnauja penki Lietuvos kariai iš įvairių kariuomenės padalinių.

Grįždamas iš Afganistano ketvirtadienį ministras R. Karoblis ir delegacija dar kartą sustos Tbilisyje ir aplankys bendrą NATO ir Gruzijos mokymo ir vertinimo centrą, kuriame kartu su kolegomis iš Šiaurės ir Baltijos šalių tarnauja Lietuvos karininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai dar sovietai ten, kodėl mūsiškiai negrįžta?

geras

geras portretas
afganistanieti paziurek uz kiek per tarpininkus perkamos kariu uniformos o tai vel bus skandalas kaip su saukstais o ne skrajok po pasauli
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių