Quantcast

R. Karbauskis nemato problemos dėl rusų kalbos: pučiamas burbulas iš bet ko

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas, Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis, penktadienį susitinkantis su Seime viešinčia Latvijos delegacija, nemato problemos dėl renginio kalbos.

Kaip „burbulo putimą iš bet ko “ jis įvertino žiniasklaidoje paviešintą žinią, kad aptariant būsimą sutikimą, R. Karbauskis nusistebėjo, kad priimant Latvijos delegaciją reikalingas vertėjas, nes esą visi moka rusų kalbą.

Nematau problemų, jeigu kalbėti apie diplomatinę kalbą, tai mes šnekėsime lietuviškai, o jie latviškai. Jeigu mes šnekėtume neformaliai, tai šnekėtume arba rusiškai, arba angliškai tai yra kalba, kuria visi supranta.

„Manau, kad šitoje situacijoje pučia burbulą iš bet ko, bet esmė yra ta, kad, jeigu mes elgsimės kaip premjeras šneka, mes kalbėsime lietuviškai, o jie - latviškai, su vertėjais. Nematau problemų, jeigu kalbėti apie diplomatinę kalbą, tai mes šnekėsime lietuviškai, o jie latviškai. Jeigu mes šnekėtume neformaliai, tai šnekėtume arba rusiškai, arba angliškai tai yra kalba, kuria visi supranta“,- penktadienį Eltai sakė R. Karbauskis.

Penktadienį Seime vieši Latvijos Seimo Švietimo, kultūros ir mokslo komiteto nariai, kurie susitinka su R. Karbauskio vadovaujamu Kultūros komitetu.

Po pernai rudenį vykusių Latvijos parlamento rinkimų, tai yra pirmas toks susitikimas su Seimo Kultūros komiteto nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BANDIS

BANDIS portretas
Sudas ne sviestas vilnius nemiestas))))sostine bet nesuprasi kokia kalba kalba ))))

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Nors mane užmuškit,bet netikiu,kad šis Pasikėlęs Naisių glūškaimio bernelis moka bent vieną iš jo paminėtų kalbų.Lietuviškai nemoka,nes tuo metu ŽŪA visi stengdavosi kalbėti kaunietiškai,rusų nemoka,nes kaimuose rusiškai nemokėdavo niekas,o sovetinėjė armijoje jis netarnavo,kaip ir ten besimokydamas A.Sabonis,apie anglų net nešneku,nes tokį stuobrį išmokinti įmanoma tik kasdien šeriant karštom bulvėm.

lietuvis

lietuvis portretas
snukis baisus kaip ir kalba......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių