Quantcast

R. Karbauskis: mokytojams ministerijoje gali tekti gyventi iki 2020-ųjų

Streikuojantiems mokytojams Švietimo ir mokslo ministerijoje gali tekti gyventi iki 2020 m., sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Pasak politiko, pedagogai kelia reikalavimus, kurių įgyvendinti neįmanoma, todėl, pabrėžia jis, nei biudžeto priėmimas, nei mokesčių reforma dėl to nebus stabdomi. Tačiau, kartu pažymi R. Karbauskis, valdantieji gerbia mokytojus ir jų atžvilgiu neturi jokios arogancijos.

„Jeigu užsispyrusiai bus toliau reikalaujama to paties, tai tokiu atveju reiškia nusiteikti, kad iki 2020 m. reikės gyventi ministerijoje. Bet tai yra toks beprasmis dalykas“, - kalbėjo LVŽS lyderis. R. Karbauskis pažymėjo, kad reikalavimus kelia tik maža pedagogų profsąjunga.

Jeigu užsispyrusiai bus toliau reikalaujama to paties, tai tokiu atveju reiškia nusiteikti, kad iki 2020 m. reikės gyventi ministerijoje. Bet tai yra toks beprasmis dalykas.

„Maža profsąjunga, kuri atstovauja keliems procentams mokytojų, reikalavo to, ko iš tikrųjų neįmanoma įgyvendinti. Reikalauti 300 mln. eurų kitų metų biudžete kažkokiems sprendimams tiesiog neįmanoma, to nerealu padaryti“, - akcentavo politikas.

„Seimas parodė ir Vyriausybė parodė, kad tai negali būti įgyvendinta ir kad dėl to nebus atšaukiamas biudžetas nei mokesčių reforma stabdoma“, - „Žinių radijui“ kalbėjo valdančiųjų lyderis.

Pasak R. Karbauskio, tokie reikalavimai, kokius kelia streikuojantys mokytojai, yra keliami tik tada, kai gerai žinoma, kad jų įgyvendinti nepavyks. Galiausiai LVŽS pirmininkas akcentavo, kad valdantieji puikiai supranta mokytojų problemas ir besąlygiškai juos gerbia.

„Aš labai linkiu mokytojams, kurie protestuoja, kurie dabar yra ministerijoje, suvokti, kad Vyriausybė tikrai supranta ir reikalavimus, ir norus ir daro viską, kas yra įmanoma. Iš tikrųjų, jei šnekėtume apie mokytojų situaciją, tai tikrai daroma pakankamai daug, nėra abejingumo, nėra arogancijos, to niekada nebuvo, neįmanoma, kad mes mokytojų atžvilgiu turėtume arogancijos“, - aiškino R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Tokiam ,,profesionalui'',kaip šis Naisių ponas,tik cirke vietoj asilo ratus sukti.

Anonimas

Anonimas portretas
idomu kas moka uz ju naudojama vandeni ir tualetus,dar ir nakvyne.galetu palapines pasistatyti pries seima,as uzrakinciau tualetus ir vandeni,po galais,jie nesupranta kas jiems yra sakoma?

Saule

Saule portretas
Ne visi mokytojai nusipelno geris algos. Kiti yra nė tiek neverti
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių