Quantcast

R. Karbauskio atsitraukimas dėl pagalbinio apvaisinimo – taktinis manevras?

Įsiplieskusios kibirkštys dėl Pagalbinio apvaisinimo įstatymo pataisų neturėtų paveikti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingų, o daliai visuomenės ši tema apskritai gali būti sunkiai suvokiama, teigia LRT.lt pašnekovai.

Ryšių su visuomene specialistas Arijus Katauskas tvirtina, kad LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio atsitraukimas nuo pirminės konservatyvios įstatymo redakcijos yra ne minusas, o didžiulis laimėjimas.

„Žaidimas, kurį pradėjo R. Karbauskis, nėra trumpalaikis. Jis – ilgalaikis. Nesakau, kad tai yra kunigaikščio Vytauto Didžiojo manevras, bet kad manevras – faktas“, – LRT.lt teigia viešųjų ryšių agentūros „Nova Media“ vyresnysis partneris A. Katauskas.

Žaidimas, kurį pradėjo R. Karbauskis, nėra trumpalaikis. Jis – ilgalaikis. Nesakau, kad tai yra kunigaikščio Vytauto Didžiojo manevras, bet kad manevras – faktas.

Ryšių su visuomene specialisto teigimu, visas šis spektaklis, kuris kilo viešojoje erdvėje, yra skirtas ne rinkėjams. Pasak A. Katausko, daugelis jų net nesuprato, apie ką konkrečiai kalbama.

„Galbūt dalis rinkėjų pasakys, kad R. Karbauskis pralaimėjo, tačiau jo komunikacija aiškiai rodė, kad jis atsitraukė dėl to, kad žmonėms nėra iki galo išaiškinta tema. Visi turbūt puikiai suprantame, kad visuomenėje ši tema yra penkiasdešimtuke. Šis R. Karbauskio atsitraukimas yra ir didžiulis jo laimėjimas – LVŽS nariai pamatė, kad R. Karbauskis padarė viską, kas tik buvo įmanoma. Netgi ėjo pralaimėti į LRT televizijos laidą pas Edmundą Jakilaitį, kur pasirodė tikrai prastai. Tačiau jis vis tiek ėjo į tą laidą“, – aiškino A. Katauskas.

K. Kovalėlio / BFL nuotr.

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Mažvydas Jastramskis teigia, kad dėl šios temos „valstiečių“ reitingas kisti neturėtų.

„Tikrai nemanau, kad šie klausimai yra tie, dėl kurių augs arba mažės „žaliųjų valstiečių“ populiarumas. Gali būti, kad jie neturės esminės įtakos. [...] Jų reitingas keisis tuomet, jei bus kažkoks skandalas, susijęs su skaidrumu, abejone. Kitas klausimas – kaip bus patenkinami rinkėjų lūkesčiai dėl socioekonominių dalykų ir socialinių problemų – emigracijos, alkoholizmo, vidutinio gyventojų pragyvenimo lygio. Taigi tai yra tik svarstymas apie tai, ar sužavės pusę procento krikdemų rinkėjo, ar nesužavės“, – LRT.lt kalbėjo politologas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAD

KAD portretas
Nezaidzia,nes reikia prezidentes veto seime priimti.Jie dirba savo darba-aiskinasi,iesko- nori kuo geriausio rezultato.

Depas

Depas portretas
Nesuprantu visai, ka jie cia zaidzia su tais "apvaisinimais"?! Ka, Lietuvoje nera kitu problemu?! Kazkokia tikrai kvaila isrinktuju pradzia. Stebesime akylai, ka jie cia zaidzia...

Anonimas

Anonimas portretas
pridurkas žmonių likimais žaidžia ''taktiniais manevrais''
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių