Quantcast

R. Juknevičienė išrinkta NATO Politikos komiteto pagrindine pranešėja

  • Teksto dydis:

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovė Rasa Juknevičienė Stavangeryje vykusioje NATO Parlamentinės Asamblėjos (PA) sesijoje buvo išrinkta į Politikos komiteto pagrindinės pranešėjos pareigas. Kaip pranešė konservatorių frakcija, iki šiol R.Juknevičienė buvo pakomitečio pranešėja.

„Tai naujas iššūkis ir didžiulė atsakomybė, nes komitetų pranešimai – svarbiausia komitetų ir NATO Parlamentinės Asamblėjos darbo dalis. Artimiausiu metu teks rengti pasiūlymus Šiaurės Atlanto Tarybai ir Generaliniam sekretoriui dėl 2016 metais Varšuvoje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime svarstytinų klausimų bei prioritetų. Po viršūnių susitikimo rengsime komiteto išvadas. Tikiuosi, eidama šias pareigas galėsiu dar labiau prisidėti stiprinant Lietuvos, mūsų regiono ir viso NATO saugumą,“ – teigia R.Juknevičienė.

Pasikeitė ir Politikos komiteto pirmininkas, į šias pareigas išrinktas latvis Ojars Eriks Kalnins (Ojaras Erikas Kalninis).

„Tai, kad svarbiausias komiteto pareigas užims Baltijos šalių atstovai, yra gera galimybė komiteto diskusijose ir jo teikiamose išvadose bei rekomendacijose akcentuoti mūsų regiono saugumui kylančius iššūkius,“ – sako parlamentarė.

Politikos komitetas aptaria bei keičiasi informacija ir vertinimais apie politinius ir regioninius pokyčius, kurie domina sąjungininkes. Komitetas teikia politines konsultacijas Šiaurės Atlanto Tarybai ir NATO Generaliniam sekretoriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rupintojele

rupintojele portretas
jo jos kalba bus gera ir issami juk ji karingoji princese rasa ji saude is snaiperio sautuvo ir kulkosvaidzio nejau koncervatoriai tuo gali apsiribot
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių