Quantcast

R. Dargis atskleidė, ar kandidatuos prezidento rinkimuose

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas ir verslininkas Robertas Dargis penktadienį paskelbė neketinantis kandidatuoti kitais metais vyksiančiuose Lietuvos prezidento rinkimuose.

„Ne, tikrai nekanditatuosiu“, – žurnalistams po bendro LPK ir Vyriausybės posėdžio teigė R. Dargis, atsakydamas į klausimą, ar dalyvaus rinkimuose.

„Anksčiau turėjau įvairių pamąstymų. Rudenį keliavau daug po Lietuvą. Turėjau labai daug susitikimų. Apsižiūrėjau labai ramiai, kas vyksta, kur mes esame, ir nusprendžiau nekandidatuoti“, – pridūrė jis.

2017-ųjų rugsėjį R. Dargis tvirtino, kad esant tinkamoms aplinkybėms neatmestų galimybės kandidatuoti.

Prezidento rinkimai Lietuvos vyks 2019 metų gegužę.

Apie planus dalyvauti juose yra paskelbę parlamentarai Naglis Puteikis ir Aušra Maldeikienė, buvęs užsienio reikalų ministras, diplomatas Vygaudas Ušackas ir konservatorius Seimo narys Žygimantas Pavilionis.

Tikisi mažesnių darbo jėgos mokesčių

Didžiausias šalies pramonės įmones vienijanti Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) Iš Vyriausybės tikisi mažesnio darbuotojų apmokestinimo. Premjeras Saulius Skvernelis tvirtino, kad tai numatyta kitą savaitę viešai skelbiamuose mokesčių pertvarkos pasiūlymuose.

„Dėl valstybės indėlio galime kalbėti apie mokestinę sistemą ir darbo jėgos apmokestinimo mažinimą. Finansų ministras teigė, kad į tai bus atsižvelgta“, – po bendro LPK ir Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė R. Dargis.  

Savo ruožtu S. Skvernelis teigė, kad Vyriausybė darbo jėgos apmokestinimo pasiūlymus pristatys su būsima mokesčių reforma kitos savaitės pradžioje.

„Mokestinės reformos vienas pagrindinių tikslų nuo pat pradžių buvo spaudimo darbo jėgai mažinimas. Toks pasiūlymas bus išsakytas pirmadienį“, – tvirtino premjeras.

Jis nepateikė daugiau detalių apie būsimus pasiūlymus.

Anot R. Dargio, mažesnis darbuotojų apmokestinimas galėtų paskatinti atlyginimų augimą.

„Darbo jėga darosi vis labiau aštresnė problema. Nėra praktiškai sektorių šiandien, kurie nestokotų darbuotojų. Kalbėjome, kaip galima būtų gerinti apmokėjimo sistemą, kad jie galėtų gauti didesnius atlyginimus“, – tikino R. Dargis.

R. Dargis žurnalistams teigė negalintis komentuoti būsimos mokesčių ir pensijų sistemos reformos, kurią Vyriausybė pristatys kitą savaitę, nes jos nematė.

„Kalbėjome apie administracinę naštą ir mūsų valstybės efektyvumą. Kalbėjome apie mokestinę sistemą. Gavome patikinimus, kad į daugelį dalykų bus atsižvelgta kitą savaitę pateikiamoje reformoje, kurios matmenų dar nematėme“, – sakė R. Dargis.

Jis taip pat tvirtino, kad Vyriausybė turėtų gerinti imigracijos procedūras, kad Lietuvoje būtų lengviau įdarbinti piliečius iš trečiųjų šalių.

„Reikia leisti greičiau registruoti įmones, greičiau patikrinti tuos žmones. Jeigu mes padarytume efektyviai veikiančią sistemą čia, tai tie žmonės iš kaimyninių valstybių galėtų lengviau atvažiuoti, integruotis ir veikti“, – kalbėjo R. Dargis.

Tuo metu premjeras pareiškė, jog Vyriausybė neketina liberalizuoti migracijos politikos, nes ji dabar yra subalansuota.

„Tokio laisvo, nekontroliuojamo ir chaotiško įsivežimo žmogiškųjų išteklių neplanuojame daryti. Nebus taip, kad važiuokite čia, kas norite. Neskatinsime, kad būtų dempinguojamas darbo užmokestis“, – kalbėjo premjeras.

LPK penktadienį Vyriausybei pateikė 27 pasiūlymus mokestinės ir verslo aplinkos gerinimo, švietimo kokybės, valstybės išteklių valdymo, biurokratinės naštos, mokslo ir verslo bendradarbiavimo srityse.

LPK pranešime spaudai nurodoma, jog konfederacijos narių nuomone, šiuo metu šalyje verslui daugiausiai problemų kelia žaliavų kainos ir augantys atlyginimai, darbuotojų trūkumas, mažėjantis produktyvumas ir nestabili reguliacinė aplinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
akumuliatoriaus laidus i sikna ir pusvalandy pakratyt tokius tik taip nes jau per daug sneka.

Anonimas

Anonimas portretas
Prezidentu bus "žydukas" Gelūnas

Anonimas

Anonimas portretas
Piderai verziasi prie biudzeto lovio. Nevoge pastiptu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių