Quantcast

R. Baškienė: nesvarbu, kokie „valstiečių“ reitingai

Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijai priklausanti Rima Baškienė teigia, kad nėra labai svarbu, kokią vietą reitingų lentelėje užima valdantieji „valstiečiai“, nors, pabrėžė politikė, geri reitingai gali ir motyvuoti.

Pasak R. Baškienės, valdžioje esant „valstiečiams“ teko priimti nepopuliarių sprendimų, kaip miškų reforma, valstybės tarnybos ir alkoholio įstatymai. Be to, neslėpė politikė, „valstiečiai“ padarė nemažai klaidų, iš kurių turi pasimokyti.

R. Baškienė „Žinių radijui“ kalbėjo, kad nepagalvotos pozicijos, papildomos komisijos yra visiškai nereikalingos. „Jų galėtų nebūti, jeigu mes atsakingiau žiūrėtume į situaciją, arba pavestume tarnyboms dirbti tai, ką turi daryti tarnybos, o Seimo darbas yra įstatymų leidyba“, - kalbėjo Seimo Pirmininko pavaduotoja, omenyje greičiausiai turėdama Seime sudarytą komisiją LRT veiklai tirti.

Tačiau R. Baškienė negailėjo pagyrų „valstiečių“ sprendimams, palietusiems pensijas, minimalią algą, vadinamuosius „vaiko pinigus“, neapmokestinamą pajamų dydį. Pasak politikės, šie sprendimai rodo, kad žmonės, netgi kylant kainoms, turi jaustis gyvenantys geriau.

Be to, pabrėžė R. Baškienė, „valstiečiai“ planuoja išmokas vaikams didinti nuo 30 iki 50 eurų, skirti dotacijas jaunoms šeimoms įsigyjant būstą.

Kalbėdama apie būsimą mokestinę reformą, dėl kurios neįgyvendinimo „valstiečiai“ susilaukia nemažai kritikos iš opozicijos, R. Baškienė pažadais nesisvaidė. Anot jos, prieš įgyvendinant mokestinę reformą reikia labai išsamiai, labai pagrįstai ir labai atsakingai įvertinti situaciją. Politikė prakalbo, kad mokesčių reforma bus įgyvendinama, daugiau dėmesio skiriant diskusijoms, parlamentinei kontrolei ir, pabrėžė R. Baškienė, geresnei komunikacijai apie tai, kas yra daroma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

musė

musė portretas
A-nia? Nesvarbu, ak :)

Anonimas

Anonimas portretas
Maziau sneku daugiau darbu.

Anonimas

Anonimas portretas
Tipiška kiauliaakių pozicija: - Po mūsų, nors ir tvanas!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių