Quantcast

Projektas dėl Seimo apsaugojimo metaliniais stulpeliais stumiasi į priekį

  • Teksto dydis:

Vadovybės apsaugos departamentas baigia derinti projektą metalinių stulpelių tvoros įrengimo prie Seimo ir artimiausiu metu ketina skelbti konkursą jai įrengti.

Šie stulpeliai bus įrengiami taip, kad prie Seimo nebūtų galima privažiuoti transporto priemonėmis.

Pastaraisiais metais užsienyje tokios priemonės naudojamos siekiant geriau saugotis nuo galimų išpuolių masinių susibūrimų vietose.

„Ilgai derinome projektą su visomis pusėmis, ir su miestu, ir su visuomene, ir rengėme apklausas, ir viešąjį svarstymą. Ilgą kelią nuėjome, beveik pusantrų metų“, – sakė Vadovybės apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Valentinas Mackevičius.

„Šiuo metu dedame paskutinius parašus savivaldybėje. Tada tiems dalykams skelbsime viešuosius pirkimus“, – pridūrė jis.

Stulpeliai bus apie metro aukščio, dalis jų bus automatiškai pakeliami ir nuleidžiami esant poreikiui.

Pasak V. Mackevičiaus, projektą planuojama baigti per artimiausius trejus metus.

Apsauginė tvora iš stulpelių bus pastatyta ir šalia Seimo esančios Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prieigose, siekiant saugumo per čia vykstančius viešuosius renginius.

„Matome, kas darosi pasaulyje, mūsų tarnyba tai analizuoja, daugėja teroristinių aktų su transporto priemonėmis. Einame su laiku koja kojon“, – kalbėjo V. Mackevičius.

Panašūs stulpeliai šiuo metu stovi Vyriausybės pastato prieigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Grįžtate į Lietuvą - jūsų gyvenimas tampa dešimt metų trumpesnis. „Sveiko gyvenimo trukmė Lietuvoje vis dar yra beveik dešimtmečiu trumpesnė nei Skandinavijos šalyse." O Lietuvos verslas išskėstomis rankomis ir kojomis laukia grįžtančių migrantų, kurie dirbtų Lietuvoje už minimumą. Vistiek išvažiuos, nėra ko čia juos paikinti... Nuorodas galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

dedule

dedule portretas
stulpai nuo rusu tanku bet ten dedules tai nera ir rusu antpuolis jau sumazejo

tik taip

tik taip portretas
reikia kaip trampas su meksika tvora nuo meksikieciu o cia nuo liaudies nes jos balso ten sedintys negirdejo ir negirdes
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių