Quantcast

Pritarta naujų ambasadorių skyrimui Lenkijoje, Kroatijoje ir Austrijoje

Vyriausybė trečiadienį pritarė naujų ambasadorių skyrimui Lenkijoje, Kroatijoje ir Austrijoje.

Lietuvos atstovu Lenkijoje turėtų tapti diplomatas Eduardas Borisovas, jis pareigas pradėtų eiti gruodžio 3 dieną.

Užsienio reikalų ministerijos (URM) Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento vadovas naujose pareigose pakeis į pensiją išeinantį Šarūną Adomavičių.

Žurnalisto išsilavinimą turintis E. Borisovas URM pradėjo dirbti 1989 metais, 1991 metais kurį laiką buvo Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovas Lenkijoje.

Jis yra vadovavęs URM diplomatinio protokolo tarnybai, buvo generalinis konsulas Sankt Peterburge, nuolatinis atstovas prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje.

Lietuvos ambasadore Kroatijoje nuo sausio 28 dienos planuojama skirti Užsienio reikalų ministerijos kanclerę Jūratę Raguckienę.

Ambasadą Zagrebe Lietuva įsteigė šių metų liepą. Ji taip pat bus akredituota Bosnijai ir Hercegovinai, Juodkalnijai ir Kosovui.

J. Raguckienė pagal išsilavinimą yra matematikos mokytoja ir teisininkė. Ji yra dirbusi Seimo kanclerio padėjėja, Krašto apsaugos ministerijos sekretore ir vyriausiąja patarėja, Lietuvos nuolatinės atstovybės prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos gynybos patarėja.

URM kanclere J. Raguckienė dirba nuo 2013 metų. Ji taip pat yra Paslapčių apsaugos koordinavimo komisijos pirmininkė.

Ambasadoriumi Austrijoje turėtų būti skiriamas URM Valstybinio ir diplomatinio protokolo departamento Prezidento protokolo skyriaus vadovas Donatas Kušlys.

Lietuvoje ambasadorius skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių