Quantcast

Prie Druskininkų mero durų rikiuojasi norinčiųjų patekti į Seimą eilė

Nors Druskininkų meras Ričardas Malinauskas po pasitraukimo iš Socialdemokratų partijos šių metų balandį teigė nebedalyvausiąs politikoje ir užsiimsiąs tik kurorto gerove, jo pagalbos ar paramos per Seimo rinkimus siekia ne vienas kandidatas.

Tačiau garsusis meras niekam nieko nežada, aiškindamas, jog dėl visko reikia tartis ne su juo, o su jo nepolitiniu visuomeniniu judėjimu „Už Druskininkus“.

Vienas iš pagalbos ar paramos prašytojų – buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų štabo vadovas Seimo narys Valdas Vasiliauskas, kuris iš „tvarkiečių“ gretų pasitraukė po to, kai prarado rinkimų štabo vadovo postą.

„Prašytojų yra ne vienas, bet tai – ne turgus, ir jokių derybų su manimi nebuvo ir negali būti.  Rugsėjo viduryje mano vadovaujamas judėjimas rinksis į konferenciją, išklausysime kandidatų į Seimą ir tuomet spręsime, kieno pozicija mums priimtina,  o kieno – ne“, – teigė R. Malinauskas.

Jei R. Malinauskas neparems, nekandidatuos

Gegužę pranešęs, kad nebekandidatuos rinkimuose su partija „Tvarka ir teisingumas“, V.Vasiliauskas į rinkimus eiti ketina be partijos. Portalą LRT.lt jis patikino, jog jam jau pavyko surinkti pakankamą kiekį parašų, kad galėtų dalyvauti Seimo rinkimuose.

„Esu užsiregistravęs kaip savarankiškas rinkimų dalyvis ir jau galiu pasigirti, kad surinkau 1700 parašų. Išsirinkau Lazdijų-Druskininkų rinkimų apygardą“, – atskleidė V. Vasiliauskas.

Jis teigė laukiąs rugsėjo viduryje vyksiančios R. Malinausko vadovaujamo judėjimo konferencijos, kurios metu pasirodys Druskininkuose kandidatuojantys į Seimą asmenys.

Kalbėdamas LRT.lt,  V. Vasiliauskas tikino, kad nėra prašęs R. Malinausko paramos per rinkimus: „Ne, ne. Kiek žinau, jis niekam nepažadėjęs. Pirmoje kadencijoje rėmė Kristiną Miškinienę, dabar įvyko skilimas, po visų įvykių jis išėjo iš Socialdemokratų partijos.  Jo žodis bus lemiamas. Jei jis pasakytų, kad yra prieš mane, matyt, reikėtų atsiimti popierius.“

Parems seną bendražygį?

Vienas iš ilgamečių R. Malinausko bendražygių, taip pat jau buvęs socialdemokratas, Druskininkų miesto tarybos narys psichologas Zenonas Streikus neseniai tapo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS)  nariu bei šios partijos kandidatu į Seimą.

Daugelis druskininkiečių neabejoja, kad būtent jį per rinkimus parems R. Malinauskas ir jo vadovaujamas judėjimas. Bet kurorto meras nepanoro kalbėti apie galimą paramą savo senam bičiuliui.

LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis tvirtino dėl paramos jo naujajam partiečiui Z. Streikui su R. Malinausku nekalbėjęs.

„Aš apskritai su juo esu gal kartą vienoje televizijoje po debatų pasilabinęs. Jokių derybų dėl paramos nesame vedę. Manau, kad daugelis miestų ir rajonų merų laikysis per Seimo rinkimus neutraliai. Juk dar visiškai neaišku, kas jų valdose bus išrinktas į Seimą, nors Alytaus meras Vytautas Grigaravičius, kiek girdėjau, jau yra pareiškęs, ką Alytuje parems per rinkimus“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Nei tokiam suknistam sadauskui, nei vasiliauskui ne vieta Seime.Net garantuoju, kad uz jus balsuos tik debilai.

TAIGI

TAIGI portretas
Viskas čia gerai. Tie keli iš Druskininkų Seime turės kažkurioje koalicijoje būti, nes 10 - 15 palaidų seimūnų nieko nenuspręs ir nepadarys, nebent įsteigtų naują koldūnų fabrikėlį vietoje Gražulio.

DEDE

DEDE portretas
Na,ir kvailai sneki, Romai,argi tokiems i Seima.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių