Quantcast

Prezidentė: Danija – patikima Lietuvos partnerė

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Danijos parlamento (Folketingo) Gynybos komiteto ir Danijos delegacijos NATO parlamentinėje asamblėjoje nariais. Susitikime buvo aptarta saugumo situacija regione, taip pat Lietuvos ir Danijos bendradarbiavimas gynybos ir kitose srityse.

Pasak Prezidentės, Danija yra patikima Lietuvos partnerė – glaudžiai bendradarbiaujame tarptautinėse organizacijose, ekonominėje, karinėje srityje. Šis bendradarbiavimas prisideda prie Lietuvos ir viso regiono saugumo stiprinimo. Danijos kariai 4 kartus vykdė NATO oro policijos misiją Lietuvoje ir iki šiol aktyviai dalyvauja karinėse pratybose mūsų šalyje. Danija buvo pirmoji šalis, su kuria Lietuva sudarė karinio bendradarbiavimo susitarimą, taip pat nepriklausomybės pradžioje aktyviai prisidėjo prie Baltijos šalių kariuomenių stiprinimo.

Šalies vadovė su pareigūnais, atsakingais už Danijos gynybos klausimus, aptarė dabartinę situaciją regione ir būdus stiprinti jo ekonominį, energetinį, karinį, informacinį saugumą. Pasak Prezidentės, Baltijos ir Šiaurės šalys, taip pat visa ES, turi būti vieningos atsakant į mūsų regione kylančius iššūkius – atlaikant ekonominį ir energetinį spaudimą, propagandą, nukreiptą prieš Europą ir Vakarus, kibernetines atakas.

Susitikime buvo aptarta Danijoje veikianti šauktinių kariuomenės sistema. Šioje šalyje yra privalomoji karinė tarnyba, į kurią kviečiama po 2 tūkst. šauktinių per metus. Danijos patirtis pritraukiant savanorius į privalomąją karinę tarnybą galėtų būti naudinga ir Lietuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
partnere... :)))) o ka partnere lietuva gali danijai pasiulyt?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių