Quantcast

Prezidento rinkimai: trejetukas keičiasi – į priekį veržiasi I. Šimonytė

Gyventojams vardinant pretendentus į prezidentus, populiariausiųjų trejetukas keičiasi – į viršų kyla konservatorių atstovė Ingrida Šimonytė, rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienį skelbiama apklausa.

Spalio 5–14 dienomis atliktos apklausos duomenimis, paprašyti įvardinti geriausią pretendentą į prezidentus gyventojai dažniausiai rinkosi ekonomistą Gitaną Nausėdą – 23 procentai (22,3 proc. rugsėjį).

Tuo tarpu ketvirtoje pozicijoje buvusi I. Šimonytė kyla į antrą vietą, aplenkdama trečioje vietoje esantį premjerą Saulių Skvernelį ir pirminiuose konservatorių partijos kandidato rinkimuose su ja besivaržantį diplomatą Vygaudą Ušacką.

I. Šimonytę kaip geriausią pretendentę į prezidento postą įvardijo 17,5 proc. apklaustųjų, kai prieš mėnesį ją rinkosi 10 proc. tyrimo dalyvių.

„Gitanas Nausėda pirmas, kaip buvo, be ypatingų pokyčių, Ingrida Šimonytė antra, pas ją stebima labai energinga dinamika. 17,5 proc., žemiau negu G. Nausėda, bet ji sparčiai išsiveržė į priekį“, – apklausos duomenis BNS komentavo „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Tuo tarpu premjero Sauliaus Skvernelio, kuris dar nėra paskelbęs savo sprendimo dėl kandidatavimo, populiarumas sumažėjo iki 12,8 proc. spalį nuo 16,6 proc. rugsėjį.

Diplomatą V. Ušacką kaip geriausią pretendentą į prezidentus įvardijo 10,5 proc. apklaustųjų (12,9 proc. spalį), Kauno merą Visvaldą Matijošaitį – 8,9 proc. (7,8 proc. rugsėjį), filosofą Arvydą Juozaitį – 4,7 proc. (3,3 proc. rugsėjį), parlamentarę ekonomistę Aušrą Maldeikienę – 2,9 proc. (3 proc. rugsėjį), parlamentarą Naglį Puteikį – 2,4 proc. (2,8 proc. rugsėjį).

Reprezentatyvią gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu spalio 5–14 dienomis dienomis atliko bendrovė „Vilmorus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Palaukit palaukit, o kodėl vis tas su.....tas trejetukas? Kur A.Juozaitis? Kut visi kiti? Čia jau nebe jausmas, kad specialiai apie kitus nerašoma...

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
N.Puteikis - tikra tuštybė. Daug žada, bet nieko nepadaro. Jo pažadai - tik melas. Negerbia net savų rinkėjų. Į prašymus susitikti net neatsako. Jis sugebėjo tik lakstyti įsikibęs į Venckienės sijoną. Būna tik tenka, kur yra reklaminis šou. Klaipėdiečiai abelnai neturi nei vieno rimto seimūno. Tai nors dabar gerai pagalvokite ir neatiduokite savo mandato atsitiktiniams perėjūnams. Nieko gero nebus nei iš Puteikio, dar labiau iš A.Bilotaitės bei S.Gentvilo.

Pastaba

Pastaba portretas
Koktu skaityti straipsnį atrodo, kad jie krosą bėga,kuris pirmiau pasieks finišą, žmonės galvoja kaip išsirinkti gerą prezidentą,kuris galvotų apie šalies gerovę. o šie karjeristai tik rungtyniauja tarpusavyje, iš kelių asmenų renkami duomenys, įdomu, visų nuomones atsiklauskit,tuomet matysit tikrus rezultatus
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių