Quantcast

Prezidentės populiarumas smuko, „valstiečiai“ su konservatoriais žengia greta

  • Teksto dydis:

Prezidentės Dalios Grybauskaitės populiarumas rugsėjo mėnesį šiek tiek smuko, o tarp partijų valdantieji „valstiečiai“ ir opoziciniai konservatoriai turi maždaug vienodą rinkėjų paramą, rodo naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atlikta apklausa.

Šalies vadovę palankiai vertinančių skaičius sumažėjo nuo 66 proc. iki 60 proc. Nepalankiai šalies vadovę įvertino 15 proc. apklaustųjų.

Prieš pat apklausą ir jos metu daugiausia dėmesio viešojoje erdvėje buvo skirta Rusijos ir Baltarusijos karinėms pratyboms „Zapad“, o prezidentės kritikai jai priekaištavo, kad apie mokymų grėsmingą pobūdį kalbėjusi šalies vadovė per pratybas išvyko į Jungtinių Tautų renginį Niujorke.

Premjerą Saulių Skvernelį palankiai įvertino 44 proc. apklaustųjų, nepalankiai - 25 proc., liberalų pirmininką Remigijų Šimašių atitinkamai - 43 ir 17 proc., Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį - 40 ir 19 proc., konservatorių vadovą - Gabrielių Landsbergį - 34 proc. ir 28 proc., „tvarkiečių“ lyderį Remigijų Žemaitaitį - 33 ir 20 proc., socialdemokratų vadovą Gintautą Palucką - 29 ir 21 proc., „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį - 29 ir 36 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovą Valdemarą Tomaševskį - 10 ir 51 proc.

Politinių partijų rikiuotėje tyrimo metu statistiškai reikšmingų pokyčių neužfiksuota. Pirmąsias dvi vietas dalijasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - už juos žadėjo balsuoti atitinkamai 17 proc. ir 16 proc. Toliau rikiuojasi socialdemokratai ir liberalai (11 ir 9 proc.).

Du svarbūs įvykiai - teisėsaugos įtarimai Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai bei Socialdemokratų partijos tarybos sprendimas trauktis iš valdančiosios koalicijos - įvyko paskutinėmis apklausos dienomis, todėl šie rezultatai neatspindi jų galimos įtakos. Vyriausybė kitų metų biudžetą pristatė jau pasibaigus apklausai.

Rugsėjo 15-26 dienomis apklausta 1012 Lietuvos gyventojų nuo 15 iki 74 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
nu jau iki prezidentes jums toli toli.

kostas

kostas portretas
jeigu, valstieciai ir jauni soc. demai Lietuvoj nepadarys tvarkos, ....tai Lietuvos kaip ir jau nebebera.......laikykites pries Daukanto ir konservatoriu klika...sekmes......

Independence

Independence portretas
Ir toliau smuks. Tik greičiau...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių