Quantcast

Prezidentė: Vyriausybės programa grįsta gerais ketinimais

  • Teksto dydis:

Vyriausybės programa grįsta gerais ketinimais, jos įgyvendinimas priklausys ne tik nuo politikų bendradarbiavimo, bet ir nuo ekonomikos bei išorinių veiksnių, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Labai palinkėčiau, kad tie geri ketinimai, kuriais yra pagrįsta programa, tiesiog būtų kiek įmanoma lengviau išpildyti visiems“, - žurnalistams ketvirtadienį Vilniuje sakė prezidentė, paklausta, kaip vertina Vyriausybės programą.

Anot jos, bet kuris dokumentas, ar tai būtų valstybės strategija, ar Vyriausybės programa, pirmiausia remiamas gerais ketinimais.

„Ir tai yra gerai, nes turime turėti viltį, turime turėti ambicijų, turime turėti norų kažką gerinti. O kokie bus konkretūs ir realūs rezultatai, priklausys ne tik nuo Vyriausybės ir ne tik nuo bendradarbiavimo su Seimu, bet ir nuo valstybės galimybių, ekonomikos, nuo išorinių iššūkių“, - sako D.Grybauskaitė.

Antradienį Seimui pristatytoje Vyriausybės programoje bene didžiausias dėmesys skiriamas socialiniams klausimams: visokeriopai paramai šeimai, įvaikinimo skatinimui, vaiko teisių apsaugai, kovai su smurtu, gimstamumo didinimui. Vyriausybė  pasiryžusi mažinti alkoholio ir tabako prieinamumą, drausti reklamą, didinti atsakomybę už korupcinius nusikaltimus, mažinti valstybės įstaigų skaičių. Seimas dėl pritarimo programai balsuos kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Man kai kurie teisėjai yra nusikaltėliai, o prezidentė jų globėja? Netikite paskmb. 8 662 33770.

tikimes

tikimes portretas
gal bent vienai vyriausybei pasiseks itvirtinti teisingumo pagrindus valstybeje..Iki siol vyriausybes tvarkesi tik partiju ir savo reikalus.Zmones skirste pagall kastas- ar esi partijos narys- tada ir darbas yra,o jei ne taitik darbo birza.Jaunoms mamoms,jei neturi metu darbo stazo net vaiko gimimo ismoku nera,o ta mama dar tik pirmame kurse,is kur tas stazas.Invalidui is vis nevaikstanciam - nukreipimas is atitinkamu instituciju i privacias firmas lupancias uz valandos pagalba po 18- 25 eurus.Bedarbius uzribes zmones salta ziema taip apretina,kad ir nakvynes namu sumazinti galima.GAL SIOJI ISGIRS ZMONIU REIKMES IR TIKRAI RUPINSIS ZMOGUMI - o ne partijos nariu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių