Quantcast

Prezidentė sveikina JAV sprendimą išplėsti sankcijas Rusijai

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų Iždo departamento sprendimas plėsti sankcijas Rusijai yra „tinkamas ir nuoseklus Rusijos politikos Ukrainos atžvilgiu vertinimas“, tai gali padėti atnaujinti diskusijas dėl sankcijų Rusijai ir Europos Sąjungoje (ES), sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Rusija toliau nevykdo Minsko susitarimų ir tęsia agresiją Rytų Ukrainoje. Todėl tik principinga pozicija ir nuoseklus jos laikymasis gali padėti Ukrainai kovojant su agresore. Tikimės, kad šis JAV sprendimas atnaujins diskusijas ir Europos Sąjungoje dėl sankcijų Rusijos atžvilgiu išplėtimo“, - sakė prezidentė, kurios komentarą BNS perdavė spaudos tarnyba.

JAV Iždo departamentas ketvirtadienį paskelbė įtraukęs 11 fizinių ir dar 15 juridinių asmenų į vadinamąjį juodąjį sąrašą.

Šiame sąraše esančių asmenų ir įmonių turtas bei lėšos JAV yra įšaldomi, taip pat JAV piliečiams draudžiama bendradarbiauti su sąraše esančiais asmenimis. JAV administracija nurodo, kad sankcijos jiems pritaikytos „dėl praktikos, kuri buvo naudojama apeiti ar išvengti JAV sankcijas“ kitiems asmenims ar įmonėms.

Tarp naujai į sąrašą įtrauktų asmenų - iš Ukrainos pabėgusio buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus sūnus Oleksandras, keli „Kalašnikovo“ koncerno vadovai bei kiti asmenys, daugiausia - Ukrainos ir Rusijos piliečiai.

Prieš metus sankcijas Rusijai yra įvedusi ir Europos Sąjunga po to, kai Maskva pernai kovo mėnesį aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, ir reikšmingai jas sugriežtino, kai praėjusių metų liepos mėnesį Rytų Ukrainoje buvo numuštas „Malaysia Airlines“ reisu MH17 skridęs keleivinis lėktuvas.


Šiame straipsnyje: Dalia GrybauskaitėRusijasankcijoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadis

Vadis portretas
Visur ir visada bėdoje padės dėdė SEMAS : (

tam Ir

tam Ir portretas
o kokios naudos tikiesi? Tokie, kaip tu dėl naudos jau seniai dirba trolių "universitetuose", gali spėti prisijungti ir tu, jei ieškai tik naudos. Protingi žmonės supranta, kad nauda yra ir bus dar didesnė Lietuvai, gaila, kad ir tau, naudos ieškotojau. Kuo daugiau sankcijų ruskynui, tuo mažesnė jo galia ir spaudimas kaimyninėms šalims, būtų labai gerai, kad visi palaikantys ruskyną išvarytų iš Lietuvos. bet kažkodėl to nedaro, matyt, net pitekantropai supranta, kad ruskyno niekas nepalaiko.

Cha

Cha portretas
Ir labai JAV arba Rusijai tas sveikinimas rūpi?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių