Quantcast

Prezidentė: Šveicarijos kariuomenė – gražus pavyzdys Lietuvai

  • Teksto dydis:

Antradienį vizito į Šveicariją išvykstanti prezidentė Dalia Grybauskaitė šios šalies kariuomenę, grįstą privalomosios karo tarnybos kariais, pavadino „gražiu pavyzdžiu“ Lietuvai.

„Tai yra mums gražus pavyzdys, kai tokia santykinai vidutinio dydžio šalis turi tokią reikšmingą ir, svarbiausia, šauktinių pagrindu grįstą kariuomenę“, - antradienį Lietuvos radijui teigė šalies vadovė.

Gynybai Šveicarijoje skiriama 7 proc. metinio šalies biudžeto, šauktinių kariuomenėje tarnauja 137 tūkst. karių, 39 tūkst. sudaro rezervą, didelis dėmesys teikiamas karinės technikos modernizavimui, teigiama Prezidentūros pranešime.

Po septynerių metų pertraukos šauktinių kvietimas į Lietuvą grąžintas šiemet. Kasmet į devynių mėnesių trukmės mokymus bus pakviečiama 3 tūkst. jaunuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

altima

altima portretas
Jei gražus pavyzdys, tai juo reikia ir sekti. Šveicarijos gvardiečių atitikmuo-tai mūsų savanorių pajėgos (KASP). Kodėl jos nevystomos taip, kaip Šveicarijos kariuomenė, o netgi pas mus mažinamos, naikinamos? Kodėl visą laiką blokuojami sprendimai, kad mūsų savanoriai atsakingai galėtų laikyti ginklus namuose? Jeigu viešai aukščiausio pareigūno lūpomis pareiškiama, kad tai pavyzdys, tai reikia ir sekti šiuo geru pavyzdžiu, nes kitaip gaunasi tik tuščias pliurpimas ir laiko gaišinimas

Tomas

Tomas portretas
Tikrai puikus pavizdys! Įstatymiškai reglamentuota: For employees, the "EO" consists in a compensation of 80% of their regular salary. Most employers, however, continue to pay the full salary during military service. Gerbiamoji Dalia, jei kompensuosit 80% atlyginimo, o darbdavys mokės įprastinį atlyginimą, neatsiginsit savanorių! Per mėnesi užsirašys tiek, kad 20metų į priekį užteks!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių