Quantcast

Prezidentė kritiškai įvertino valdančiųjų darbą – trūksta kompetencijų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė po susitikimo su Seimo valdyba kritiškai įvertino valdančiųjų darbą. Pasak šalies vadovės, sprendžiant iš to, kaip vykdomos kai kurios reformos, Vyriausybei trūksta administracinių kompetencijų.

Pasak D. Grybauskaitės, sekmadienį vykę savivaldos rinkimai yra valdančiųjų daugiau nei dvejų metų darbų įvertinimas.

„Galima sakyti, kad tai yra valdančiųjų veiklos, beveik dvejų su puse metų darbo įvertinimas“, - sakė D. Grybauskaitė. Ji pabrėžė, kad po pasibaigusių rinkimų, nepaisant pasiektų rezultatų, visos partijos džiaugiasi pasiektais laimėjimais.

Šalies vadovė skeptiškai atsiliepė apie valdančiųjų vykdomas reformas. Pasak jos, didelių problemų esama pensijų, švietimo ir mokestinės reformos srityse.

„Matome, kad problemos kai kuriose srityse išlieka: pradėtos reformos kol kas yra tik pradinės stadijos, todėl labai daug klausimų kyla. Labai daug neaiškumo tiek dėl pensijų reformos, dėl antrosios pakopos, - ar žlugs ji, ar ne žlugs, ar apskritai pensijų reforma pradėta ir vykdoma gerai. Švietimo reforma turi tuos pačius klausimus. Apie mokestinę reformą, kuri skurdo nemažina, o tik perstumdė valstybines lėšas iš vienos kišenės į kitą. Taigi yra daug problemų, kurios išlieka ir gilėja, nes trūksta išaiškinimo, trūksta administracinių gebėjimų“, - kalbėjo šalies vadovė.

Taigi yra daug problemų, kurios išlieka ir gilėja, nes trūksta išaiškinimo, trūksta administracinių gebėjimų.

Tačiau prezidentė pasidžiaugė, kad Seimas vykdys parlamentinę Vyriausybės kontrolę.

„Labai džiaugiuosi, kad Seimas ir toliau vykdys parlamentinę Vyriausybės kontrolę, mėgins gauti atsiskaitymus iš atskirų ministrų, norės matyti, kaip vykdomos pradėtos reformos“, - apibendrino D. Grybauskaitė.

Prezidentė po susitikimo su Seimo valdyba taip pat pabrėžė, kad sekmadienį prasidėsianti Seimo sesija bus ypatinga dėl artėjančių rinkimų. Pasak jo, kyla baimė, kad įstatymų priėmimo procese įstatymo projektai bus veikiami įvairių nuomonių ir noro aktyviau pasisakyti rinkimų laikotarpiu.

„Be jokios abejonės, ši (Seimo. - ELTA) sesija bus ypatinga, nes tai yra rinkiminė sesija, įtampa kils ir diskusijose, ir įstatymų priėmimo procese, tie patys įstatymai bus veikimai įvairių nuomonių ir noro aktyviau pasisakyti rinkimų laikotarpiu“, - sakė D. Prezidentė.

Savo ruožtu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis po susitikimo teigė, kad Vyriausybė pateikė 128 įstatymo projektus. Pasak jo, didelis dėmesys bus skiriama artėjantiems referendumams, Vaiko teisių apsaugos įstatymo pataisoms, sveikatos priežiūros įstaigų reformai.

„Vyriausybė iš viso pateikė 128 projektus, atskiros frakcijos taip pat nemažai jų pateikė (...) Visi jie bus svarstomi. Labai svarbūs referendumai mūsų laukia, esame pasiruošę pataisyti referendumo dėl pilietybės išsaugojimo įstatymą, nutarimas turėtų būti perkeliant referendumą į vieną dieną - gegužės 12-ąją, Prezidento rinkimų pirmojo turo dieną. Išlieka dar aktualus klausimas dėl viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio konstravimo. Tokios mūsų svarbios aktualijos“, - teigė jis.

V. Pranckietis priminė, kad Šiaurės Makedonijos sutarties su NATO ratifikavimas taip pat bus traukiamas į darbotvarkę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> slykstu

>   slykstu portretas
Šlykštu, kai tokie šlykštukai moko Prezidentę.

slykstu

slykstu portretas
Slykstu skaityti sitos musu Magnolijos postringavimus juk tik jai vadovaujant suklestejo didziule korupcija valstybeje juk tik prezidente skyre ir atleido teisejus ir liko korumpuotu ir kysininku gaujaTik prezidentei vadovaujant valstybeje formavosi didziuliai korupcijos mazgai kas gali pasakyti kad tai ne prezidentes nesugebejimas valdyti valstybe. juk kaip imanydama trukdo dabartiniai saziningai dirbanciai daugumai traukti valstybe is skurdo i kuriia paskandino Konservatoriai juk prezidente neleidzia vyriausybei pasirinkti gabius ministrus nes visi jie turi praeiti prezidentes FILTRA o paskui kritikuoja kad vyriausybe blogai dirba kai pati paskiria ministrus neleisdama Premjerui pasirinkti sau komanda o paskui slyksciai kritikuoja,vienu sodziu SLYKSTU.

jonas

jonas portretas
PREZIDENTE NEIGIAMAI VERTINO VIRIAUSYBEI TIK PRADEJUS DIRBTI NIEKO KEISTO JUK JI IS KARTO PASAKE KAD NE TUOS ISRINKO.TEGU GERIAU SAVO DARBA IVERTINA KAS LIECIA SUPUVUSIA TEISINE SISTEMA TAI JOS NUOPELNAS.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių