Quantcast

Prezidentė siūlo mažinti rusiškos televizijos produkcijos

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo įtvirtinti, kad ne mažiau kaip 90 proc. Lietuvoje retransliuojamų televizijos programų kiekio būtų oficialiomis Europos Sąjungos kalbomis, o už karo kurstymą, kėsinimąsi į nepriklausomybę būtų galima skirti baudas.

Tai numatoma prezidentės parengtose ir Seimui teikiamose Visuomenės informavimo įstatymo pataisose.

Pasak prezidentės, tokios priemonės siūlomos „atsižvelgiant į padažnėjusias informacines atakas, priešišką propagandą“.

Projektu siūloma numatyti, kad už karo propagavimą ir kurstymą, raginimus kėsintis į Lietuvos Respublikos suverenitetą ir nepriklausomybę Lietuvos radijo ir televizijos komisija galėtų ne tik svarstyti transliavimo ar retransliavimo licencijos sustabdymo ar nutraukimo klausimą, bet ir skirti pinigines baudas. Anot Prezidentūros, panaši tvarka galioja Vokietijoje, Prancūzijoje, Slovėnijoje, Maltoje.

„Šiandien niekam nebekyla abejonių, kad informacinis saugumas yra nacionalinio saugumo dalis. Priešiška propaganda, karo ir neapykantos kurstymas, dezinformacija iš išorės kelia grėsmę mūsų šalies demokratijai ir saugumui. Turime imtis priemonių ir aktyviau integruotis į Europos Sąjungos informacinę erdvę", - pranešime spaudai teigė D.Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, Lietuva turėtų būti labiau integruota į Europos Sąjungos informacinę erdvę, todėl siūloma įstatyme nustatyti reikalavimą, kad ne mažiau kaip 90 proc. retransliuojamų televizijos programų kiekio būtų oficialiomis Europos Sąjungos kalbomis. Anot pranešimo spaudai, dabar iki 30 proc. visų retransliuojamų programų Lietuvoje sudaro rusiška produkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pažvelkite

Pažvelkite  portretas
į šį puslapį - kokie veidai iš jo žvelgia..., su kokiomis išraiškomis...

Juk

Juk portretas
pati ir propaguoją, ir kursto karą.

Ją  portretas
pačią reikia sumažinti
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių