Quantcast

Prezidentė: su žmonių nuomone reikia skaitytis

  • Teksto dydis:

Sekmadienį vykę savivaldos rinkimai parodė, kad vienos partijos įgyja vis didesnį žmonių pasitikėjimą, o kitos traukiasi į šešėlį, tai rodo tam tikras tendencijas ir Seimo rinkimams, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Visi rinkimai yra Lietuvos žmonių pozicija, Lietuvos žmonių nuomonė. (...) matome tendencijas labai ryškias, kad vienos partijos išlieka, įgauna daugiau žmonių pasitikėjimo, kitos lyg ir eina į šešėlį“, - trečiadienį Kaune žurnalistams sakė valstybės vadovė.

„Tai labai simptomatiška, ko gero, nes iki Seimo rinkimų liko pusantrų metų realiai, tai rodo tam tikras tendencijas“, - pridūrė ji.

D.Grybauskaitė taip pat teigė, kad su žmonių nuomone reikia skaitytis.

Sekmadienį per savivaldos rinkimus daugiausia - 19 proc. - rinkėjų balsų gavo valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija, antra liko opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 15,7 proc., trečias Liberalų sąjūdis - su 15,5 proc. balsų. Daugiau nei 10 proc. rinkėjų balsavo už visuomeninius komitetus.

Valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija surinko 8,4 proc. balsų, Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir Rusų aljansas - 7,7 proc., Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga - 6,8 proc., partija „Tvarka ir teisingumas“ - 5,6 proc., Lietuvos laisvės sąjunga - 5 procentus.

Kitos politinės jėgos negavo nė 2 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kur

o kur portretas
kur jos politinis issilavinimas jei pasisake pries matijosaiti ir sake kad vilniui nebalsavo uz zuoka ir tamosevski tai juk gryna politine reklama ypac kaune kur stos prie vairo ne jos gerbiamu koncervatoriu asmuo

jankis

jankis portretas
jo tik bestija ir skaitosi su žmonėmis,geriau nejuokinkit,juk ji neklystanti

pilietė

pilietė portretas
Todėl ir norime Kaunui permainų,blogiau jau būti nebegali,o pabandyti keistis tiesiog BŪTINA.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių