Quantcast

Prezidentė ragina NATO veikti greitai

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino Vilniuje susirinkusius NATO kariuomenių vadus sprendimus priimti greitai.

„Mus spaudžia laikas. Saugumo aplinka iš esmės pasikeitė jau prieš pusmetį ir keičiasi kiekvieną dieną jau Europoje“, - šeštadienio rytą sakė Lietuvos vadovė.

Vilniuje prasidėjusiame NATO karinio komiteto posėdyje ketina aptarti, kaip įgyvendinti papildomas saugumo priemones Rytų Europoje, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Kreipdamasi į Aljanso šalių kariuomenių vadus, prezidentė pabrėžė, jog NATO yra ir privalo išlikti transatlantinio saugumo garantas, bei paragino siekti, kad Velso viršūnių susitikime priimti sprendimai kuo greičiau taptų konkrečiais veiksmais.

„Velse susitarėme kurti ypač greito reagavimo pajėgas ir vadavietes. Tai svarbūs sprendimai, reikalaujantys vystyti išteklius, pajėgumus ir gerinti planavimą“, - sakė D.Grybauskaitė, pažymėjusi, kad būtent į susitikimą Vilniuje susirinkę kariuomenių vadai yra „geriausi paverčiant sprendimus planais, o planus - veiksmais“.

Posėdyje taip pat daug dėmesio turėtų būti skirta misijai Afganistane.

Aukščiausia Aljanso karinė institucija, kurios nariai yra visų NATO šalių kariuomenių vadai, Vilniuje susirenka antrą kartą. Pirmasis karinio komiteto posėdis mūsų šalyje įvyko prieš 10 metų, Lietuvai tik įstojus į NATO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius antisistemininkas

Marius antisistemininkas portretas
man tai panasu i propogandos raginimus ir tos, sitos, sugalvotos ar kitos atramines informacijos pagrindu per masines priemones paversti tikslus teisetais i viesus sprendimus remiantis idiegta melo strategine veikla. Dabar, kad aiskesne butu dvigubu, viengubu, trigubu agentu komunikacine kalba paprastajam mirtingajam, isversiu trumpa tiesos akimiraka ka susideliosite savo mintyse ir atsakysite i daugeli klausimu kur ir kokiam laike gyvename. Tereikia atsakyti jums tik i viena klausima. Ar is tiesu yra kalbama apie tai, kas aptariama ne viesai ? Kad susidelioti viska i tiesos lentynas daug klasiu nereikia baigti nei vienam, uztenka logisko mastymo ir susidesto mums -masems diktuojamas ateities paveikslas..... Dalia, nepyk, bet jei papultum i akistata, gautum pasaulio politine kalba slapiu skuduru per pudra :D

vieniem svarbiau

vieniem svarbiau  portretas
gramatika,kitiem-ką nori pasakyti...Vieni pyksta ,antrieji-dar labiau...Abu labu tokie.Kada išmoksime diskutuoti,argumentais paremti savo nuomonę???

mizantriperiui

mizantriperiui portretas
Vel tu prisigeriai samogono ir rasai savo kvailystes,myzni Nusibodai tu jau visiems,seiliorius.Gerk savo pigu samogona,myzk i kelnes ir busi laimingas .Is taves,kvailo runkelio nieko gero nesulauksi Tokie suskiai,kaip tu,maiso zmonem gyventi
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių