Quantcast

Prezidentė atleido ministrą D. A. Barakauską

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo priėmė vidaus reikalų ministro „tvarkečio“ Dailio Alfonso Barakausko atsistatydinimą.

Premjeras dėl ministro atleidimo į prezidentę kreipėsi po to, kai ketvirtadienio rytą apie atsistatydinimą pranešė pats D.A.Barakauskas.

Kaip pranešė Prezidentūra, laikinai eiti vidaus reikalų ministro pareigas nuo spalio 31 dienos iki lapkričio 7 dienos pavesta krašto apsaugos ministrui socialdemokratui Juozui Olekui. Nuo lapkričio 8 dienos iki bus paskirtas naujas ministras šias pareigas eis ūkio ministras socialdemokratas Evaldas Gustas.

Premjeras žurnalistams ketvirtadienį sakė, kad ministras turėjo jo pasitikėjimą ir atsistatydinimo priežastis nebuvo teisėsaugos tyrimas.

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų. Buvo sulaikyti penki asmenys, tarp jų - buvę D.A.Barakausko politinio pasitikėjimo komandos nariai, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Seimo opozicija dėl šio tyrimo trečiadienį pradėjo rinkti parašus po interpeliacija D.A.Barakauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Po šimts

Po šimts  portretas
Vakar Paksas stenėjo, stenėjo apie tai, kad su Barakausku viskas tvarkoje, jam pritarė ir premjeras, o šiandien viens, du ir pavasaris. Laukiam rišlaus ir argumentuoto valdžios paaiškinimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių