Quantcast

Prezidentė: mokytojų algų reforma stumiama jėga

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad nauja etatinio mokytojų apmokėjimo sistema yra stumiama jėga, o Vyriausybė stokoja administracinių gebėjimų vykdyti reformas.

„Švietimo pertvarka reikalinga, bet jos įgyvendinimas stringa. Pertvarka stumiama jėga. Dėl to matome supriešintą mokyklų bendruomenę, įtampą visuomenėje“, – sakė D. Grybauskaitė.

Jos komentarą šeštadienį BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

„Akivaizdu, kad problema yra ne pati reforma, o pasiruošimo procesas ir Vyriausybės administracinių gebėjimų stoka. Kartojamos tos pačios klaidos, kokios buvo įgyvendinant kitas pastarųjų metų reformas“, – tvirtino šalies vadovė.

Taip ji kalbėjo dvi savaites tęsiantis dalies mokytojų streikams dėl rugsėjį įvestos sistemos.

Streikuojantys pedagogai teigia, kad nauja etatinio apmokėjimo sistema yra neskaidri ir neteisinga, o Švietimo ir mokslo ministerija tinkamai nepasirūpino pertvarkos įgyvendinimu.

Profsąjunga taip pat reikalauja mažinti mokinių klases ir padidinti mokytojų atlyginimų koeficientus penktadaliu.

Protestai tęsiami nepaisant to, kad ministerija teigia su profsąjungomis sutarusi, kaip tobulinti algų apskaičiavimo sistemą.

Posėdžiuose dalyvavęs streiką organizuojančios profsąjungos lyderis Andrius Navickas teigė, kad sutarimo pasiekta nebuvo ir kaltina ministeriją dangstantis jai lojalesnėmis profsąjungomis.

Įsibėgėjus streikams, opozicija surinko parašus po švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės interpeliacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Kuo tamsesni ir mažiau išsilavinę žmones, tuo yra lengviau juos valdyti ir jais manipuliuoti. Mokytojai dabartinei Vyriausybei yra pavojingi, nes jie skleidzia šviesa ir tiesa. Todėl si vyriausybė siekia išnaikinti mokytojus, gydytojus, žurnalistus. Nes jų bijo.

Patarimas

Patarimas portretas
Mokytojai-šantažuotojai naudojasi mokiniais, irgi mat proto bokštai atsirado, įdomu kaip jūs ruošiatės pravesti pamokas juk jūs atmintinai žinote ką sakysite,koks pasiruosimas?kokie jūsų atlyginimai, jeigu išeje į pensija gaunate 700-euru,zinau tokių ne vieną ir jums vis mėgsta kažin ar pagal turimas žinias jūs tiek reikalauja, valdžios vietoje nieko neskubėčiau nedirbkit jei per sunku ar nesusitvarko su darbais biudžetas patvirtintas norit, kad iš vargšu pensininkų atimtų ir jums pridėtų eikit dirbti tinginiai niekas jūsų nepalaiko

...

... portretas
Che: "Pertvarka stumiama jėga" - o kitaip ir būti negali, nes milicininkai TIK prievartos buvo mokinami.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių