Quantcast

Prezidentė: jokio spaudimo „valstiečiams“ dėl koalicijos partnerių nebus

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad nedarys spaudimo Seimo rinkimus laimėjusiai Valstiečių ir žaliųjų sąjungai dėl koalicijos partnerių.

„Manau, kad net ir konstituciškai tokios teisės neturiu ir dėl to atvirai pasakau - jokio spaudimo, kas turėtų būti partneriais, iš mano pusės nebus“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė.

Jos teigimu, „valstiečiai“ turi pareigą sudaryti daugumą ir anksti spekuliuoti apie mažumos Vyriausybę.

„Aš manau, kad laimėjusi dauguma turi visas galimybes sudaryti rimtą daugumos Vyriausybę“, – sakė prezidentė.

Kartu ji teigė, kad „kas bus antrasis ar du partneriai, jau nėra tiek svarbu, nes du trečdaliai koalicijos vis vien bus iš laimėtojų“.

Kartu ji skeptiškai įvertino konservatorių siūlymą, kad specialiosios tarnybos turėtų patikrinti būsimos koalicijos partijų lyderius.

„Pirmiausia yra Lietuvoje numatyti įstatymai, kokioms pareigybėms taikomi patikrinimai ir aš laikysiuosi įstatymų“, – teigė D.Grybauskaitė.

Idėją dėl tokių patikrinimų antradienį išdėstė konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. Anot jo, turėtų būti patikrinti ir pareigų būsimoje Vyriausybėje neisiantys politikai, kurie pasirašytų koalicijos sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Reikia Kirkilui pypkės atsisakyt, ir taps žaliuoju... vis tik jis jau su patyrimu.

JA

JA portretas
Nera norinčių dirbti su Karbauskiu. Teks vienam daržą ravėti.

tai

tai portretas
tik bereikalingos kalbos juk skverne buvo is anksto paskirtas nes patikimai pasizymejo garliavos sturme ir jei Karbauskis nesivadovaus savo galva tai didele tikimybe kad prie vairo ses tie patys ir toliau alins Lietuva nes jau aisku seniai kas incijuoja ta /pekla/ uz grazios sirmos....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių