Quantcast

Prezidentė išvyksta į ES vadovų susitikimą

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį išvyksta į Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą Briuselyje, kur bus tariamasi dėl naujo investicijų plano ir santykių su Rusija.

ES valstybių ir vyriausybių vadovai ketina patvirtinti Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) 315 mlrd. eurų investicijų planą. Į jį įnašai numatomi iš ES biudžeto ir Europos investicijų banko, Briuselis ragina prisidėti ir valstybes nares.

„Šalių vadovai priims sprendimus dėl naujo Europos strateginių investicijų fondo įkūrimo, kurio tikslas - paskatinti privačias investicijas į svarbiausius ES ekonomikos sektorius ir paspartinti ekonomikos augimą bei naujų darbo vietų“, - susitikimo išvakarėse pranešė prezidentės spaudos tarnyba. .

Praėjusią savaitę valstybės paskelbė apie 2 tūkst. projektų, kurie pretenduotų į 1,3 trilijonų eurų paramą. Europos Komisija teisės aktą dėl naujojo plano turėtų paskelbti kitų metų pradžioje, tuomet turėtų ir detaliau paaiškėti kriterijai, kas galės pretenduoti į paramą.

ES lyderiai susitikime taip pat turėtų paskelbti naujus apribojimus investuoti į Rusijos aneksuotą Ukrainos Krymo regioną. Diskusija apie tolesnius santykius su Rusija numatoma ketvirtadienio vakarą. Anot Lietuvos Prezidentūros, ES lyderiai taip pat aptars paramos Ukrainai teikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
kam sita boba ten reikalinga?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių