Quantcast

Prezidentė: ES pajus „Brexit“ pasekmes

  • Teksto dydis:

Trumpuoju laikotarpiu Europos Sąjunga pajus „Brexit“ pasėkmes, tačiau vėliau Bendrija ir Jungtinė Karalystė ras bendrą sugyvenimo modelį, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Gerbiame Jungtinės Karalystės žmonių apsisprendimą. Jungtinė Karalystė yra ir išliks svarbia Lietuvos saugumo ir ekonomine partnere. Trumpuoju laikotarpiu Europos Sąjunga pajus šio sprendimo pasekmes. Tačiau vėliau surasime bendrą Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės sugyvenimo modelį“, - prezidentės spaudos tarnybos penktadienį išplatintame garso įraše sakė šalies vadovė.

„Europos Sąjunga ne kartą išgyveno sunkiausius išbandymus. Mūsų pareiga atkurti žmonių pasitikėjimą Europos Sąjunga ir išsaugoti tai, ką mes visi savo bendru darbu sukūrėme“, - pridūrė ji.

Tarptautinio valiutos fondo duomenimis, Didžioji Britanija yra penkta pagal dydį pasaulyje ir antra po Vokietijos Europos Sąjungos ekonomika, kurios bendrasis vidaus produktas sudaro daugiau nei 2,5 trilijonų eurų. Savo ruožtu Londonas yra vienas iš svarbiausių pasaulio finansinių centrų.

Pirminiais duomenimis, apie 52 proc. britų ketvirtadienį referendume pasisakė už šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos.


Šiame straipsnyje: BrexitESDalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

''bomža''

 ''bomža'' portretas
Gerai rašo Laima Julijona , pritariu , bet neskubėk visų teisti , pasitaiko kad "draugų " dėka tampi "bomža" , nors ir neturi draugų iš kompanijos 24 valandos, suprantama jeigu stengiesi , gal ir atsitiesi , bet yra dar žodis gal, gal , nes gali būti dar blogiau.

ESMĖ

ESMĖ portretas
Nekeikite savo Prezidentės, nes nežinote koks bus sekantis. Kaimiečiai yra visur kaimiečiai, Anglijoje taip pat buka provincija. Jie prisidirbo patys sau ir reikia manyti, kad niekas neskubės to referendumo vykdyti.

Pagrindas

Pagrindas portretas
Pirmiausiai pajus pati Anglija, nes svaras jau nukrito 10 procentų. Kai iš Londono išsikels ES firmos dar labiau pajus. Už išėjimą nubalsavo kaimiečiai ir mažesnių miestelių gyventojai. Tas pat ir Lietuvoje kur balsuoja "24 valandų " herojai. Neaišku kas bus su Lietuvos studentais, kurie gauna bankų paskolas ir stipendijas. Taip nebūna, kad vieni nukentėtų, o kti džiaugtųsi.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių