Quantcast

Prezidentė džiaugiasi, kad tautinės mažumos noriai jungiasi į kariuomenę

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė džiaugiasi, kad į didėjančias išorės grėsmes Lietuvai reaguoja ne tik lietuvių, bet ir rusų, lenkų tautybės piliečiai, besirenkantys savanorišką tarnybą krašto apsaugos sistemoje.

Kovo 11-osios išvakarėse transliuotame interviu radijui lenkų kalba „Znad Wilii“ prezidentė sakė, kad geopolitinė situacija šiuo metu yra „daug agresyvesnė ir mažiau patikima“, nei prieš kelerius metus.

„Suprantame ir labai džiaugiamės, kad piliečiai irgi supranta tuos iššūkius taip, kaip ir valdžia, kad į šauktinių tarnybą mes matome ateinančius mūsų piliečius savanoriškais pagrindais, įvairių tautybių: ir lenkų, ir ukrainiečių, ir rusų tautybių taip pat yra šalia lietuvių, savanoriškai į šaulius taip pat eina kitų tautybių atstovų. Taigi matome, kad reakcija yra tikrai adekvati, kad žmonės supranta, jog laisvę reikia ir fiziškai ginti. Ir ne tik fiziškai: matome ir propagandinių-provokacinių informacijų. Tai yra ne duotybė ir mūsų atsakomybė ginti laisvę yra kiekvieną dieną“, - sakė D.Grybauskaitė.

Klausiama apie lenkų bendruomenės dalyvavimą šalies ir visuomenės gyvenime, šalies vadovė sako norinti matyti daugiau iniciatyvos.

„Tikrai norėčiau daugiau ją matyti ir, ko gero, aktyviau dalyvaujančią Lietuvos gyvenime. Yra kažkokių susistumdymų, gal ir nepasitenkinimų, kuris inspiruojamas didele dalimi įvairių politikų. Bet Lietuva visada buvo atvira įvairių tautybių ir tikėjimų žmonėms“, - sakė ji.

D.Grybauskaitė pabrėžė, jog lenkai yra nepakeičiami įvairiose šalies gyvenimo srityse, puoselėjant tradicinį paveldą, pavyzdžiui, unikalias tradicines Vilniaus krašto verbas. Prezidentė sako prieš porą metų lankiusis greta Vilniaus esančiame Čekoniškių kaime, kuriame matė lenkų moteris, pinančias verbas ir kartu dainuojančias unikalias savo krašto tradicines dainas.

„Ko gero, tai yra nepakartojama ir niekas jų negalės pakeisti Lietuvoje“, - sakė ji. - Labai norėčiau, kad visi mūsų piliečiai jaustųsi svarbūs, nes jie tokie ir yra - kiekvienas Lietuvos žmogus yra svarbus, nesvarbu, kokia jo kilmė. Svarbiausia, kad Kovo 11-oji yra visų mūsų tautybių laisvės šventė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o 6 cigonu nuo Kedainiu krasto

o 6 cigonu nuo Kedainiu krasto portretas
i diwersine grupe ar nepriimtute... ?

Anonimas

Anonimas portretas
pabuciuk y sikna ....lietuvius isvijo dabar dziugauja ,kad atejo lenkai ir rusai gynt jos ir jos nusikalteliu sutve....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių