Quantcast

Prezidentė: demokratija Rytų kaimynystėje stiprina Lietuvos saugumą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) yra pasirengusi padėti Rytų partnerėms įtvirtinti demokratines reformas, kurios sustiprintų ir Lietuvos saugumą, ketvirtadienį sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Aukšto lygio ES ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikime Prahoje dalyvaujanti prezidentė teigė, kad šiandieninė situacija mūsų kaimynystėje kelia grėsmę visai Europai.

Pasak D.Grybauskaitės, Rytų partnerėms savarankiškai rinktis savo ateitį trukdoma „akivaizdžia karine agresija, politiniu ir ekonominiu spaudimu“.

„Šiandien Europa yra pasirengusi padėti Rytų partnerėms judėti jų pasirinktu demokratiniu reformų keliu, kuris stiprins šių šalių nepriklausomybę, savarankiškumą ir užtikrins žmonių gerovę. Kuo stipresnė bus demokratija mūsų Rytų kaimynystėje, tuo saugesni būsime mes patys“, - pranešime spaudai teigė prezidentė.

Susitikime Čekijos sostinėje taip pat dalyvauja Armėnijos, Austrijos, Azerbaidžano, Čekijos, Gruzijos, Lenkijos ir Moldovos prezidentei, Švedijos vicepremjeras ir laikinasis Ukrainos užsienio reikalų ministras Andrijus Deščycia.

Rytų partnerystės šalys Moldova ir Gruzija tikisi šią vasarą pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartis su ES. Tokį susitarimą yra parafavusi ir Ukraina, tačiau jo pasirašymas atidėtas, kai baigsis gegužės pabaigoje planuojami prezidento rinkimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
jei Lietuva rašai mažąja raide, tai aiškus ruskių samdinys esi, žiurke tu, putinine.

tam Anonimui

tam Anonimui portretas
tai gal tu Lietuvą per vieną dieną padarysi klestinčią? Lietuva klestės, kai tokių, kaip tu, kremlinių kirmėlių joje neliks.

Anonimas

Anonimas portretas
neturi ka veikti tik ne uz ja balsuot visai lietuva nuvarys
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių