Quantcast

Prezidentė: dėl prekybos karų kentės paprasti žmonės

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose viešinti Lietuvos prezidentė sako, kad trys Baltijos šalys sieks sušvelninti ekonomines įtampas tarp Europos Sąjungos ir JAV. Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad dėl prekybos karų labiausiai nukentėtų eiliniai vartotojai.

„Tarp Europos ir JAV šiuo metu kyla tam tikros įtampos. Norėčiau pasakyti, kad mūsų šalys (Lietuva, Latvija ir Estija – BNS) bus tos, kurios pabandys užtikrinti, jog tie disbalansai, kuriuos matome šiandien, tos rizikos dėl prekybos karų būtų minimizuotos“, – antradienį Baltijos šalių ir JAV verslo forumo atidaryme kalbėjo D. Grybauskaitė. Jos pasisakymo įrašą išplatino prezidentės spaudos tarnyba.

Lietuvos vadovės teigimu, Europa ir JAV skatina laisvą prekybą, tačiau Europos šalys vis dar proteguoja savo maisto, žemės ūkio produkcijos ir automobilių rinkas.

„Sieksime, kad tai neišaugtų į didelį konfliktą, nes dėl to kentės abiejų pusių verslas ir visuomenės. Jei tarp Europos ir JAV kils tarifų karas, tuomet mūsų žmonės už tai turės mokėti, ne mes politika, bet mūsų žmonės turės mokėti“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Trampas) kovo pradžioje paskelbė, kad įves 25 proc. muitą plienui ir 10 proc. muitą aliuminiui, tačiau vėliau jų taikymą atidėjo iki gegužės. ES pareiškė, jog rengia priemones, kurios bus taikomos pirmaujantiems JAV prekių ženklams, pavyzdžiui, motociklams „Harley-Davidson“ ir džinsams „Levi's“. 

Verslo forume dalyvauja Lietuvos puslaidininkių technologijų įmonė „Brolis Semiconductors“, medicinos ir mokslo įrangos gamintoja „Thermo Fisher Scientific Baltics“, IT bendrovės „Elsis TS“, NRD CS, naftos ir SGD krovos bendrovė „Klaipėdos nafta“, dujų tiekėja „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT), Kauno ir Klaipėdos laisvųjų ekonominių zonų atstovai bei kitos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Panele d. Grybauskaite trampas labai gera komentara jums pasake tik durnei jr neismaneliai nenori Su putino bendrauti...

...

... portretas
Che: "Jei tarp Europos ir JAV kils tarifų karas, tuomet mūsų žmonės už tai turės mokėti, ne mes politika, bet mūsų žmonės turės mokėti" - kliedesiai: kiekvienas muitas tai papildoma darbo viena mūsų piliečiams, o tai mums tik geriau.

Trumpa atmintis

Trumpa atmintis portretas
PRIEŠ RINKIMUS LOJO ANT TRAMPO,O DABAR GATAVA JAM Į UŽPAKALĮ SULYST.BJAURU ŽIŪRĖT
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių